/Ξεριζωμός…

Ξεριζωμός…

Γράφει η Άννα Ζανιδάκη

Τι να μας πουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ,πόσο ακόμα να μας παραμυθιάσουν;

Κομβόι λέει , συνεχίζει ομαλά την πορεία του και δίνει μέχρι τώρα στοιχεία και σημεία ανάλογου ενδιαφέροντος και παρατηρητικότητας.

Όλοι έχουν ριχτεί στη μάχη και στη διεξαγωγή ειδήσεων μεν, αλλά ποιος ξέρει κατά πόσο ευσταθούν και πόσο όχι.

Μα ανάμεσά τους, παιδιά,γυναίκες ,που δεν ξέρουν την τύχη τους, απλά την επιλέγουν και παλεύουν να κρατηθούν γεροί.

Για πόσο, άγνωστο, ακόμα και αυτό το σημείο, αδυνατεί να φανεί σίγουρο και να ανταπεξέλθει στην κρισιμότητα της κατάστασης που επικρατεί.

Συναισθήματα μπερδεμένα, μια ο ένας φταίει, μια ο άλλος φταίει και στη μέση, ενδιάμεσα αθώες ψυχές που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και να ζήσουν τα δεινά του πολέμου.

Εν έτη, Κύριε Κύριε , 2022 που ο άνθρωπος πάτησε στη Σελήνη, αποφάσισε να ‘χει σε κρυοπηξία τα ωάριά της η γυναίκα ,για να δράσει ανενόχλητη και να γίνει μάνα, όταν κι όποτε κι εφόσον η ίδια το θελήσει.

Σταματήσαμε να αντικρύζουμε τη ζωή όπως θα ‘πρεπε, με σεβασμό, αλλά επήλθε ο εγωισμός, που όταν φωλιάσει στις ψυχές ,στο νου και στην καρδιά μας, σκοτώνει υγιή κύτταρα και απανθρακώνει, αφήνοντας τα αποκαίδια της ψυχής ,εκεί ,έρμαια να τα χαζεύουν γονυπετείς τα όρνεα, που θα τα πrοσελκύσουν για να απολαύσουν κι εκείνα με τη σειρά τους το γεύμα τους.

Μα η ευλογία δε θα επέλθει μέσα απ’ τους κόλπους των ισχυρών και αβέβαιων παντοκρατόρων, παρά μέσα απ’ τη φιλευσπλαχνία, των άλλων ,των ισχυρών, για να επιδράσει και να καταλαγιάσει κάθε είδους πυρ και να καταστείλουν εξεγέρσεις και εγέρσεις, στο πύρ το εξώτερον!