/Η Σκάρλετ Γιόχανσον αποκαλύπτει τη μυστική συμβουλή της για την επιτυχία στο Χόλιγουντ

Η Σκάρλετ Γιόχανσον αποκαλύπτει τη μυστική συμβουλή της για την επιτυχία στο Χόλιγουντ

Η Scarlett Johansson είναι γνωστή για κάτι περισσότερο από το να πρωταγωνιστεί απλώς στις ταινίες The Avengers και Captain America. Η Johansson έχει ξεπεράσει τα όρια της υποκριτικής στην ταινία Under The Skin, ένα χαμηλού προϋπολογισμού θρίλερ επιστημονικής φαντασίας όπου υποδύεται μια εξωγήινο που κυνηγά άντρες στην Ευρώπη. Αλλά, πώς ξέρει η Γιόχανσον σε ποια ταινία θα πρωταγωνιστήσει στη συνέχεια; Σε μια συνέντευξη στους New York Times, η Johansson αποκάλυψε προσωπικές λεπτομέρειες για την ίδια, την υποκριτική της διαδικασία και πώς επιλέγει διαφορετικούς ρόλους.

«Πάντα είχα την ίδια αρχή για την επιλογή ρόλων, δηλαδή να προσπαθώ να κάνω ταινίες που θα πλήρωνα για να δω.» – Scarlett Johansson

Όταν επρόκειτο για τη Μαύρη Χήρα στις ταινίες της Marvel, ο Johansson είπε,

«Πάντα είχα την ίδια αρχή για την επιλογή ρόλων, που είναι να προσπαθώ να κάνω ταινίες που θα πλήρωνα για να δω. Καθώς μεγαλώνω, αυτό σημαίνει διαφορετικά πράγματα. Δεν υπήρξα ποτέ οπαδός των υπερηρωικών-κόμικ ακριβώς. Έκανα το Iron Man 2 γιατί μου άρεσε αυτό που έκανε [ο σκηνοθέτης Jon Favreau με τον Iron Man. Μου μίλησε ως κάποιον που δεν ήταν οπαδός αυτού του είδους και έβλεπα μέλλον στο να χτίσω έναν χαρακτήρα με τη Marvel. Η ιδέα να κάνω ένα franchise ήταν συναρπαστική — το να μπορώ να παίξω έναν χαρακτήρα σε πολλές δόσεις, η πρόκληση να υποδυθώ έναν χαρακτήρα που είχε “χτισμένη” βάση θαυμαστών και να προσπαθήσω να βάλω τη σφραγίδα μου σε αυτόν τον χαρακτήρα.»

Η Johansson πρόσθεσε ότι της αρέσει να προσπαθεί και να κάνει νέα πράγματα.

«Ψάχνω για έργα με κινηματογραφιστές που θέλουν να κάνουν πράγματα που δίνουν στο κοινό μια νέα εμπειρία… Ήμουν πάντα πολύ ανταγωνιστικός και ένα μέρος αυτού είναι να ξεπερνάς τα όριά σου — να ρισκάρεις και να μπορείς να ζήσεις με την απώλεια αυτό έρχεται με την ανάληψη κινδύνου».

Η Johansson εξήγησε επίσης ότι συνδέθηκε με την αίσθηση ευαλωτότητας του χαρακτήρα Black Widow.

«Το να παραδεχτείς ότι είσαι ευάλωτος είναι ένα πολύ δυνατό πράγμα. Υπάρχει κάτι που πρέπει να ειπωθεί για έναν χαρακτήρα που έχει μια ήρεμη δύναμη για αυτούς. Τόσα αντιφατικά πράγματα συνθέτουν μια πολυδιάστατη προσωπικότητα. Το να εμπνέεις ζωή σε έναν χαρακτήρα σημαίνει να γιορτάζεις και να αναγνωρίζεις την πληρότητά τους – ότι μπορείς να είσαι πολλά πράγματα ταυτόχρονα, ότι δεν χρειάζεται να είναι μαύρο ή άσπρο».

projectcasting