/Η Μπλε Γαρδένια

Η Μπλε Γαρδένια

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Κερδίζοντας, δικαίως, τον τίτλο της “βασίλισσας των b movies”, η “Μπλε Γαρδένια” καταφέρνει να συνεπάρει τον θεατή με τα καλά κρυμμένα μυστικά της. 

Μία καμέρα που φωτίζει κάθε μικρή και μεγάλη στιγμή της πρωταγωνίστριας  Norah Larkin (Anne Baxter), η οποία ως απογοητευμένη από τον αρραβώνα της τηλεφωνήτρια, ενδίδει για λίγο στο φλερτ του  γυναικά Harry Prebble (Raymond Barr) ο οποίος θα βρεθεί δολοφονημένος. Και με την ίδια να θεωρείται η βασική ύποπτος, ακόμα και αν η στιγμή του φόνου δεν είναι ξεκάθαρη ούτε στο μυαλό της ίδιας.

Και ενώ όλα τα στοιχεία που συλλέγονται δείχνουν πως ένοχη είναι εκείνη, η ταινία γνωρίζει να κρατήσει τη μεγάλη ανατροπή για το τέλος. 

Ταινία με δυνατό σενάριο, η οποία στην αρχή συμπεριφέρεται ανηλεώς την πρωταγωνίστρια, χτίζοντας αργά και σταδιακά την τελική της λύτρωση. 

Η Anne Baxter από το ρόλο της απόλυτης διαβολογυναίκας στην κλασική -πια- ταινία All About Eve, στο ρόλο του αθώου θύματος, η οποία πληρώνει μία αθώα επίσκεψη στο σπίτι ενός playboy. 

Απολαυστική ταινία μέρι την τελευταία της στιγμή, η “Μπλε Γαρδένια” είναι η πλήρης επιβεβαίωση της φράσης: “τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται”.

Ένα έργο που αξίζει να δεις…