/Γυμναστική στην καραντίνα – 6 ασκήσεις για το σπίτι

Γυμναστική στην καραντίνα – 6 ασκήσεις για το σπίτι

Για δεύτερη φορά μέσα στο 2020 καλούμαστε να μείνουμε σπίτι και πρέπει να βρούμε τρόπους να αναπληρώσουμε τη γυμναστική μας στην καραντίνα.

Δεν θα πρέπει να καθησυχαστούμε στον εγκλεισμό και την εποχή(χειμώνας) για να κόψουμε την άσκηση μας.

Όπως γνωρίζετε και από την προηγούμενη καραντίνα, η έλλειψη γυμναστικής σε συνδυασμό με το παραπανίσιο φαγητό θα μας οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα βάζοντας επιπλέον κιλά στο σώμα μας.

Μπορεί να μην μας πείθει η γυμναστική της καραντίνας στο σπίτι αλλά μπορούμε να την κάνουμε το ίδιο αποτελεσματική με εκείνη στο γυμναστήριο, όταν χρησιμοποιείται κάποια όργανα.

Πρόκειται για λειτουργικές ασκήσεις που μπορείτε να τις κάνετε ακόμα κι όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι, όπως για παράδειγμα όταν προσπαθείτε να τοποθετήσετε κάτι ψηλά στα ράφια ή όταν σκύβετε να πάρετε τις σακούλες με τα ψώνια.

Κάνοντας λοιπόν το παρακάτω ασκησιολόγιο στο σπίτι 4 φορές την εβδομάδα για το επόμενο διάστημα, θα δείτε το σώμα σας να δυναμώνει.

Προβολές ποδιών με άλμα

Κλασική άσκηση βγαλμένη κατευθείαν από το ασκησιολόγιο του γυμναστή στο Δημοτικό. Μην την υποτιμάς ωστόσο. Κάνε μπροστινή προβολή μέχρι το γόνατο του άλλου ποδιού να ακουμπήσει το έδαφος. Στη συνέχεια κάνε άλμα ώστε να αλλάξεις το πόδι της προβολής. Σετ: 5-επαναλήψεις 5 σε κάθε πόδι.

Βαθύ κάθισμα

Κράτησε τα πόδια σου ανοιχτά και τα γόνατα σου ελαφρώς λυγισμένα. Λύγισε τα γόνατα σου και φρόντισε οι μηροί σου να βρίσκονται παράλληλα με το έδαφος. Ανασήκωσε ξανά το σώμα σου. Κάνε 20 επαναλήψεις. Κάνοντας αυτή την άσκηση θα μπορέσεις να εξασκήσεις τους γλουτούς σου, τους τένοντες του ποδιού καθώς και τους κοιλιακούς μυς και την πλάτη σου.

Ροκανίσματα

Πλάτη, χέρια και πόδια ακουμπάνε στο έδαφος, ενώ λίγο πιο πάνω από αυτό βρίσκονται οι παλάμες και οι πατούσες σου. Ανύψωσε ταυτόχρονα κορμό και πόδια και μείνε σε αυτή θέση για το χρόνο που απαιτεί η άσκηση. Σετ: 3-επαναλήψεις 60”.

Κάμψεις

Τίμιες, απλές, κουραστικές. Πρόσεξε το άνοιγμα των χεριών και πλάτη, γλουτοί και φτέρνες να βρίσκονται σε ευθεία. Χαμηλώνεις μέχρι να ακουμπήσει το στήθος σου το έδαφος και σηκώνεσαι μέχρι να τεντωθούν τα χέρια σου. Σετ: 5- επαναλήψεις 10.

Βυθίσεις τρικεφάλων (20 επαναλήψεις, μάξιμουμ)

Σε έναν πάγκο η στην άκρη του κρεβατιού σας. Αυτή είναι η άσκηση που μπορεί να οικοδομήσει πανίσχυρους μυς σε στήθος, ώμους, τρικέφαλους και πλάτη ταυτόχρονα, δίχως να χρειάζεσαι μπάρες, τροχαλίες ή αλτήρες.

Η πρόκληση των κοιλιακών, σανίδα (60 δευτερόλεπτα, μάξιμουμ)

Η μυϊκή αιμάτωση που δημιουργείται στους κοιλιακούς μένοντας σανίδα επί 60 δευτερόλεπτα είναι ακριβώς ίδια με το αν εκτελούσες 60 ροκανίσματα. Κάτι ακόμη πιο σημαντικό σε αντιδιαστολή με τα κλασικά ροκανίσματα ή κάποια εξεζητημένα sit-ups, με τις σανίδες διασφαλίζεις την ακεραιότητα της σπονδυλικής σου στήλης.

Συμπερασματικά, το πόσο θεαματικά αποτελέσματα μπορείς να χαρίσεις στο μυϊκό σου σύστημα δεν έχει να κάνει ούτε με επισκέψεις στο γυμναστήριο, ούτε με τη χρήση ελεύθερων βαρών ή μηχανημάτων.

Μπορείς να κάψεις πολύ λίπος, να φτιάξεις δυνατούς μύες, ακόμη και να αναβαθμίσεις την καρδιαγγειακή σου λειτουργία μέσα από ασκήσεις που εκτελούνται σε ένα μόνο τετραγωνικό μέτρο.

Ας κάνουμε τη γυμναστική στην καραντίνα να μας δώσει την ευεξία που θέλουμε.

womanblog