/Γιάννης Σμαραγδής: Έγινα σκηνοθέτης για να κατακτήσω τη γυναίκα μου

Γιάννης Σμαραγδής: Έγινα σκηνοθέτης για να κατακτήσω τη γυναίκα μου

Ο Γιάννης Σμαραγδής παραχώρησε μία συνέντευξη στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» του Action24 στην δημοσιογράφο Αθηναΐδα Νέγκα

Μίλησε πολύ τρυφερά για τη γυναίκα του και για το πως τον έβαλε στο μονοπάτι της καλοσύνης και την αθωότητας και πόσο ευγνώμων της ήταν.

Αναφέρθηκε επίσης και στον Καποδίστρια και τις δυνάμεις που τον δολοφόνησαν και στο ότι δεν γνωρίζουμε ακριβώς την Ιστορία.

Ο σκηνοθέτης μεταξύ άλλων, ξεκαθάρισε το τοπίο γύρω από τη φημολογούμενη συμμετοχή του Γιώργου Αγγελόπουλου σε ταινία του, αλλά και στη δήλωση που είχε κάνει για τον Γιώργο Καπουτζίδη.

Όσον αφορά στον Γιώργο Αγγελόπουλο, ο Γιάννης Σμαραγδής ξεκαθάρισε: «Στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι ότι είναι σάλα-τραπεζαρία, ένα. Δεν είναι έτσι. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Μπορεί κάποιος να γίνει ηθοποιός χωρίς να έχει σπουδάσει, αν χειριστεί τον εαυτό μου με αξιοπρέπεια και σεβασμό σε αυτό που ξεκινάει να κάνει. Να το κάνεις με καθαρό τρόπο».

Στη συνέχεια της τοποθέτησης του επισήμανε: «Εγώ βρέθηκα με ένα δημοσίευμα ότι παίζει στην ταινία μου σε συγκεκριμένο ρόλο, του Υψηλάντη. Και όταν ένας άνθρωπος ξεκινάει να έρθει σε μία δική μου δουλειά με αυτόν τον τρόπο, δεν έχει σεβαστεί εμένα, τον σκηνοθέτη».

Όσον αφορά στον Γιώργο Καπουτζίδη, ο Γιάννης Σμαραγδής είπε: «Έκανα ένα λάθος. Με ρωτούσε ο δημοσιογράφος για τον κινηματογράφο, για τον τάδε και τον τάδε και με ρώτησε και για τον Καπουτζίδη. Κι είπα δεν τον ξέρω. Εννοούσα – δυστυχώς – ότι δεν τον ξέρω στον κινηματογράφο, γιατί μπορεί να είχε κάνει πράγματα και να μην το ‘ξερα. Όχι πως δεν τον ξέρω τον άνθρωπο», ενώ συμπλήρωσε:

«Όταν το είδα κι εγώ, αμέσως τον πήρα τηλέφωνο και του είπα: συγγνώμη, αυτό που είπα έτσι όπως το είπα είναι παρεξηγήσιμο, δεν είναι η πρόθεσή μου, σε ξέρω και σε εκτιμώ».