/Eva’s stories: Ο έρωτας ακούει στο όνομα σου …

Eva’s stories: Ο έρωτας ακούει στο όνομα σου …

Γράφει η Εύα Μαρακη, φιλόλογος – blogger

Από την πρώτη ως την τελευταία λέξη μια αλήθεια είναι αυτό το άρθρο. Καλύτερα  να το χαρακτηρίσω κατάθεση ψυχής. Ξέρεις , υπάρχουν άνθρωποι που δεν ερωτεύονται , γιατί φοβούνται. Προστατεύουν τον εαυτό τους και δεν αφήνονται. Ίσως και λόγω χαρακτήρα που δεν έχουν μάθει να εξωτερικεύουν όσα νιώθουν . Σκέφτονται πως θα είναι άτσαλοι στη συμπεριφορά και στην έκφραση των συναισθημάτων τους. Ένας από αυτούς είμαι και εγώ. Μη βιάζεσαι να με κρίνεις . Πιστεύω στην αγάπη. Στην έλξη. Στο νοιάξιμο. Στην συντροφικότητα.

Όμως ο έρωτας είναι λίγο από όλα. Σαρωτικός και το αντιλήφθηκα πρόσφατα. Και όταν αυτός σε στοχεύει τι γίνεται;

Χάνεις τη μπάλα , το μπούσουλα. Θυμάμαι ακόμα πως αισθάνθηκα όταν τον συνάντησα πρώτη φορά . Βέβαια πριν συμβεί αυτό , στη μεταξύ μας επικοινωνία αντιλαμβανόμουν πως θα έχω «κακά» ξεμπερδέματα, όχι γιατί ο άνθρωπος αυτός δεν είναι σωστός αλλά επειδή όλο μου το είναι φώναζε ΕΡΩΤΕΥΕΣΑΙ!!! Πρώτη φορά !! Θυμάμαι ακόμα την αγωνία πριν τον συναντήσω. Ήθελα να είμαι άψογη. Τέλεια και κυρίως να πιστέψει πως δεν ήταν για μένα μια γνωριμία ανούσια, παρά μόνο ηθελημένη , γιατί με είχε συγκινήσει πραγματικά.  Δεν έχω ξεχάσει ούτε για μια στιγμή πως η καρδιά μου κόντευε να σπάσει και φοβόμουν πως θα την άκουγε. Ήθελα να είμαι άνετη , γίνεται όμως αυτό με τον έρωτα απέναντι ατάραχη να συζητάς ; Πολύ δύσκολα. Δεν ήθελα να τελειώσει εκείνο το πρώτο ραντεβού. Και ως μαζεμένη σαν άνθρωπος , δεν έδειξα πόσο επιθυμούσα ένα φιλί . Έκανα μια χειραψία και έφυγα. Μπαίνοντας στο σπίτι έκλαψα από χαρά που ήταν αυτό που περίμενα αλλά και από στεναχώρια γιατί δεν έφτανε ο χρόνος.

Αυτός είναι βάσανο για τους ερωτευμένους.

Κάθε φορά όταν συναντάς αυτό τον άνθρωπο που σε άλλαξε μέσα σου νιώθεις ευτυχία.

Σου χαμογέλασε η ζωή και νομίζεις πως πετάς στα ουράνια. Αισθάνεσαι πως μπορείς να καταφέρεις τα πάντα και πως αγαπάς όλο τον κόσμο. Είσαι ασυναίσθητα  με ένα μόνιμο χαμόγελο στα χείλη δε χορταίνεις τις στιγμές σας. Από την καλημέρα που θα του πεις μέχρι την κάθε στιγμή πλάι του. Υποφέρεις όταν δεν τον βλέπεις, όταν μαλώνετε και όταν δεν  έχει καταλάβει πόσο αθεράπευτα ερωτευμένη  είσαι μαζί του.

Τον θαυμάζεις για όλα όσα είναι . Τον αγαπάς με τα θετικά και τα στραβά του. Νιώθεις περήφανος που υπάρχει στη ζωή σου. Δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του και από όσα λατρεύεις σε αυτόν. Από την κάθε σπιθαμή του κορμιού του, το βλέμμα του, το ηχόχρωμα της φωνής του , τις αστείες ατάκες του και κυρίως την αγκαλιά του που δε θέλεις να βγεις από αυτήν. Σου έχει τύχει να κοιμάται πλάι σου και να τον κοιτάς όλη νύχτα; Να του σιγοψιθυρίζεις σ’ αγαπώ για να μην σε ακούσει; Να λες «ευχαριστώ θεέ μου , τι καλό έκανα για να είμαι τόσο τυχερός άνθρωπος και να τον συναντήσω;»

Αν σου θυμίζουν όλες αυτές οι αλήθειες κάποιον, σημαίνει πως είσαι ερωτευμένος . Βρήκες αυτόν που σε έκανε να αναθεωρήσεις πολλά, μα πάνω από όλα σε έκανε να θέλεις να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Να βελτιώνεσαι. Να θέλεις να σε εκτιμά και να αισθάνεται καλά μαζί σου και περήφανος.  Κάνεις για αυτόν πολλά μέχρι και πόλη αλλάζεις. Σωστά πράττεις. Το αξίζει αυτός .

Ο έρωτας δε θέλει εγωισμό. Θέλει ψυχή, κότσια και αλήθεια. Γιατί είσαι αληθινός όταν είσαι ερωτευμένος.

Σαν παιδί αισθάνεσαι. Τα παιδιά δε λένε ψέματα. Ο έρωτας ακούει στο όνομά σου, έχει να πρόσωπο , ένα βλέμμα, …ζήστε το!! Με πάθος, όμως , γιατί η καρδιά δε λαθεύει ποτέ !!.

Για σένα….