/Eva’s stories: Ο άντρας παλιάς κοπής… υπάρχει;

Eva’s stories: Ο άντρας παλιάς κοπής… υπάρχει;

Γράφει η Εύα Μαράκη, φιλόλογος – blogger

Στα χρόνια των social media άνθησε η τεχνολογία αλλά πέθανε ο έρωτας. Φλερτ έντονο διαδικτυακό , τις περισσότερες φορές ανούσιο και το αποτέλεσμα δυστυχώς το ίδιο. Επιφανειακές σχέσεις, γιατί όσοι συνήθως επιδίδονται σ΄αυτό δεν επιζητούν τη θαλπωρή της συντροφικότητας . Θα μου πείτε υπάρχουν και εξαιρέσεις. Μα φυσικά , και η συνέχεια εξαρτάται από τους δυο πάντα. Πολλές καταστάσεις ξεκινούν εκεί , το θέμα είναι να θέλεις να τις συντηρήσεις. Και πότε θέλεις ; 

Όταν βρεις τον άνθρωπο που «κουμπώνεις » , που κάνεις καλή παρέα μαζί του , που γελάτε , που μοιράζεστε την ίδια τρέλα & φυσικά ταιριάζετε ερωτικά.

Γιατί όλα παίζουν το ρόλο τους. Δεν μπορεί με κάποιον να είσαι απόλυτα συμβατός, ωστόσο μπορείς να έχεις μια κοινή βάση και όλα να παίρνουν το δρόμο τους. Να γελάς από χαρά όταν τον βρεις, να νιώθεις πως είσαι στα ουράνια τη στιγμή που διαβάζεις έστω και ένα μήνυμα του  και να πονάς όταν χάνεστε. Και κυρίως , όταν υποφέρεις κάνεις το λάθος να μην του το δείχνεις και εκείνος να θεωρεί πως είσαι καλά μακριά του.

Σήμερα θα σας γράψω για ένα  είδος υπό εξαφάνιση . Τον άντρα παλιάς κοπής . Ποιος είναι αυτός; Μεγάλη κουβέντα . Δύσκολο θέμα που με παίδεψε πολύ. Αυτό, λοιπόν , το αρσενικό σήμερα , όπως το γνώρισα εγώ , είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας από αυτούς που στο 2022 δεν έχουμε την τύχη να γνωρίζουμε .

Άντρας συνήθως στην επαρχία, που πατά στα πόδια του, που καταφέρνει πολλά με το πείσμα του , που κυνηγά την γυναίκα που τον ενδιαφέρει και δεν ψάχνει μανιωδώς το σεξ της μιας βραδιάς.

Ακόμα και να το θέλει θα το πει . Ο άντρας αυτός , δηλαδή, είναι ειλικρινής . Χαρακτηριστικό που σπανίζει σήμερα σε όλους μας . 

Ποιο είναι όμως το ελάττωμα του; Με μια κουβέντα απλή δεν μετακινείται από τη θέση του , ακόμα και αν είναι λάθος, γιατί έχει εγωισμό . Αυτή τη μικρή λέξη με την τόσο μεγάλη επιρροή . Ακόμα και όταν έχει αυτό, στο χέρι σου είναι να μείνεις και να επιμείνεις. Μην μένεις σε κάτι που σου φαίνεται βουνό. Στο χέρι σου είναι να σκαρφαλώσεις εκεί και να του δείξεις το πόσο σου αρέσει η ωραία θέα.

Είναι ωραία τα δύσκολα , εξάλλου. Κάνουν τα όμορφα να αξίζουν. Ξέρω φοβάσαι. Δειλιάζεις στο άγνωστο. Παγώνεις με συμπεριφορές και πράξεις που δεν έχεις συνηθίσει. Δεν μπορείς να τις μεταφράσεις. Κολλά το μυαλό σου . Κάνε , όμως ένα βήμα και θα κάνει ο άλλος το επόμενο. Οι σχέσεις θέλουν δουλειά σταδιακά. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία .

Πότε δεν ξέρεις τι υπάρχει μέσα στο μυαλό του άλλου. Εύκολα κρίνουμε και βγάζουμε συμπεράσματα λάθος. 

Επομένως, αν βρεις αυτό το «δύσκολο αρσενικό» που δεν αγαπά εύκολα, γιατί έχει μάθει να κατακτά με κόπο τους στόχους του , που σαγηνεύεται από τις πράξεις σου και το χαρακτήρα σου, χωρίς ποτέ να στο πει, κράτα τον . Αυτός παρατηρεί, αξιολογεί και να θυμάσαι πως δε θα σε διώξει. Αν δει από σένα πράγματα που είσαι διαφορετικός άνθρωπος ,θα το εκτιμήσει. Με σαγηνεύει ο άντρας που πατά γερά στα πόδια του, που δεν είναι επιφανειακός και επιπόλαιος και που δεν εστιάζει στην εμφάνισή σου. Αυτή, εξάλλου, κάποια στιγμή χορταίνεται . Αυτό που δε σταματά να μας ενδιαφέρει είναι ο καλός χαρακτήρας, ο έντιμος , ένα μυαλό με άποψη , που στα δύσκολα θα είναι εκεί. 

Δεν βρίσκουμε εύκολα ανθρώπους συνοδοιπόρους. Δεν πετυχαίνουμε κάθε μέρα κάποιον που να μας λαχταρά ακόμα και με τα μειονεκτήματά μας . Αν η ζωή σου φέρει στο διάβα σου έναν τέτοιο, ακόμα και τυχαία από τα social media, πάλεψε γι αυτόν. Οι αγάπες έρχονται απρόσκλητες , όμως στο χέρι σου είναι να τις κρατήσεις.  Είναι ευλογία, τύχη αν τις βρεις. Η ζωή είναι λίγη και λήγει, το αρσενικό το τίμιο δυσεύρετο. Ξεπέρασε τους φόβους σου και τόλμησε !!