/Eva’s stories: Έχει η διεκδίκηση φύλο;

Eva’s stories: Έχει η διεκδίκηση φύλο;

Γράφει η Εύα Μαράκη, φιλόλογος – blogger

      Δεν σου κρύβω πως πολλές φορές συνέλαβα τον εαυτό μου να σκέφτεται το ποιος πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα στο φλερτ ή γενικά στην προσέγγιση . Καλώς ή κακώς μας μεγάλωσαν με το στερεότυπο πώς ο άντρας είναι ο κυνηγός και η γυναίκα το θήραμα. Καλούπια, συμπεριφορές κοινωνικά αποδεκτές , μοτίβα είναι σήμερα σωστό να ακολουθούνται  ή όλα καταρρίπτονται ; Στην εποχή των social  όλα έχουν αλλάξει . Από το φλερτ μέχρι το ερωτικό παιχνίδι που ξεκινά με το sex texting.

Όλα εύκολα και γρήγορα λες και οι σχέσεις πρέπει να μπουν σε κούρσα ταχύτητας .

Μεγάλο λάθος . Δεν τρέχουμε να προλάβουμε τον έρωτα λες και είναι πτήση που θα την χάσουμε. Ναι , θέλουμε να ταξιδέψουμε , να ζήσουμε τη μαγεία αλλά τα πάντα θέλουν το χρόνο τους και τις συνθήκες τις κατάλληλες. Οι βιασύνες οδηγούν σε λάθη και παρεξηγήσεις για δυο λόγους. Πρώτον , είμαστε ξεχωριστοί και διαφορετικοί. Αυτή η μοναδικότητα κάνει τη διαφορά και σφίγγει τις σχέσεις . Δεύτερον , στο έντονο και γρήγορο κάποιοι σηκώνουν τείχη , γιατί έχουν ανασφάλειες και λαβωματιές από το παρελθόν. 

     Σήμερα , στο φλερτ οι άντρες είναι πιο ακομπλεξάριστοι. Το σωστό οφείλουμε να το λέμε. Είναι πιο άνετοι αν με μαεστρία τους διεκδικήσει μια γυναίκα. Χρησιμοποίησα τη λέξη μαεστρία επειδή ο τρόπος φίλη μου κάνει τη διαφορά. Φλέρταρε τον , αφού τον θες απλά και λιτά. Όχι με λύσσα και βιασύνη σαν να μην υπάρχει αύριο. Αν του αρέσεις, θα λάβει το μήνυμα και θα αναλάβει δράση. Δώσε του καλή πάσα. Κανένας ,άντρας γυναίκα δεν θέλει πλάι του κάποιον που φωνάζει απελπισία και ανασφάλεια  είτε ακόμα χειρότερα « θέλω επειγόντως σεξ ». Το μυαλό μας γουστάρει το παιχνίδι. Αν αλώσεις το μυαλό, μετά θα αλωθεί και το κορμί. Ειδικά , αν υπάρξει χημεία θα ζήσεις κάτι έντονο που δεν ξέρεις ποτέ που θα σε οδηγήσει . Α, ναι ξέχασα. Εμείς, επειδή έχουμε μεγαλώσει με στεγανά και καλούπια, σκεφτόμαστε τι μπορεί να υποθέσει ο άλλος για εμάς ή αν η σχέση θα είναι με διάρκεια η περιστασιακή. Λάθος . Είπαμε μην βιάζεσαι . Ένα βήμα τη φορά .

Εμείς οι γυναίκες είμαστε κομπλεξικές με το ποιος από τους δύο θα κάνει την πρώτη κίνηση που άδει και ο Χατζηγιάννης.

Όταν το συζητάμε μεταξύ μας ακούγονται οι ατάκες «αν είναι αρσενικό, αν σε θέλει ,αν, αν , αν, θα σε διεκδικήσει ». «Αν όχι δε σε θέλει». Λάθος φίλη μου και αυτό . Είπαμε .Να  μην τα ξανά γράφουμε . Ο καθένας έχει το στυλ του και εσείς οι δυο μεταξύ σας ξέρετε τι πραγματικά θέλετε να κάνετε. Άσε στην άκρη τι σου λένε και αν τον επιθυμείς δείξε το με τρόπο, θηλυκότητα , αρχοντιά. Δεν είναι κακό να εκδηλώνεις τα συναισθήματά σου. Το μεμπτό είναι να είσαι ψεύτικος. Άλλωστε , όλοι μας ακόμα και αυτοί που φαίνονται άνετοι φοβούνται την απόρριψη. Λογικό είναι να το σκέφτεσαι. Καλύτερα , όμως να μετανιώνεις για κάτι που έκανες, παρά για όσα άφησες στο μυαλό σου. Τόλμα και δε θα χάσεις. Και να σου πω και κάτι ; Θα γνωρίσεις πράγματα για σένα που αγνοούσες .Κέρδος δεν είναι και αυτό;