/Επίσημη πρώτη της “Φαρέτρας του Ονείρου”

Επίσημη πρώτη της “Φαρέτρας του Ονείρου”

Παρουσία πολλών βιβλιόφιλων, φίλων της ποίησης αλλά και φίλων του ποιητή Ιωάννη Θεοδοσίου έγινε την Κυριακή 5/9 στο Ζάππειο, η Παρουσίασή της Ποιητικής Συλλογής του, “Η Φαρέτρα του Ονείρου”, από τις Εκδόσεις “Στοχαστής”, στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ Βιβλίου.

Η πρόσκληση έλεγε στις 7μ.μ. αλλά από νωρίς, ο διαμορφωμένος χώρος της Σκηνής 2 “ΚΟΡΑΗΣ” άρχιζε να γεμίζει από κόσμο, που ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της παρουσίασης, με αθρόα συμμετοχή.Η κατά γενική ομολογία άκρως επιτυχημένη παρουσίαση της πρώτης Ποιητικής Συλλογής του Ιωάννη Θεοδοσίου, άφησε όλους τους παρευρισκομένους με τις καλύτερες εντυπώσεις , αποζημιώνοντας τους στο έπακρο.

Την παρουσίαση συντόνισε η εκδότρια κ.Χριστίνα Ανδρέου που παρουσίασε εκ μέρους του Εκδοτικού Οίκου τον ποιητή και τους ομιλητές, συστήνοντας το έργο του στο αναγνωστικό κοινό και δίνοντας το στίγμα της ταυτότητας των ποιημάτων, που περιέχονται στην Φαρέτρα του Ονείρου και έγιναν η αφορμή για την όμορφη έκδοση.

Ακολούθως τον λόγο έλαβε η Δημοσιογράφος Ντέπη Στενού, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, κάνοντας με ξεχωριστό τρόπο μια ενδελεχή ανάλυση των ποιημάτων, εστιάζοντας τόσο στην εξαιρετική τέχνη της έκφρασης, όσο και στην τεχνική αλλά και στην αρτιότητα του ρέοντος γραπτού λόγου που με την αμεσότητά του, ξυπνά έντονα συναισθήματα και εξάρσεις, μεταφέροντας αβίαστα τον αναγνώστη στον μαγικό κόσμο του ποιητή.

Όπως τόνισε στην ομιλια της: “Είναι η γραφή του, που διακρίνεται από αμεσότητα, διάχυτο συναίσθημα, λυρισμό και την εικονοπλασία που κάνουν το έργο τόσο ξεχωριστό. Είναι η ροή που βγαίνει πηγαία, χωρίς να ταλαιπωρεί τις λέξεις. Βρίσκονται εκεί όχι επιτηδευμένα, αλλά μόνο επειδή ταιριάζουν και εκφράζουν απόλυτα και με ακρίβεια τα συναισθήματα και τις εικόνες που περιγράφει”.

Εξαιρετική και η παρουσίαση της Συγγραφέως Μαρίας-Ευαγγελίας Γυφτογιάννη, που προσέγγισε το έργο του ποιητή με λογοτεχνικό οίστρο και περισσή πνευματικότητα, αποδίδοντας ανάγλυφα τα δείγματα του στιχουργικού του χαρίσματος, που τον κατατάσσουν επάξια ανάμεσα στους αριστοτέχνες της ποίησης.

Συγκινητικός ο επίλογος από τον ίδιο τον ποιητή, που με την σεμνότητα των σπουδαίων δημιουργών, μίλησε για το έργο του, που προέκυψε από την εσωτερική του ανάγκη να εκφράζεται μέσω των λέξεων και των στίχων από τα νεανικά του χρόνια.

Ευχαρίστησε θερμά όλους όσους πίστεψαν σε αυτόν και τον ενεθάρρυναν να εκδώσει τα ποιήματά του, καθώς και όλους τους συντελεστές της επιτυχημένης εκδήλωσης αλλά και το ενθουσιώδες κοινό που την παρακολούθησε, παίρνοντας μια εξαιρετική ομολογουμένως πρόγευση του περιεχομένου της “Φαρέτρας του Ονείρου”.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Συγγραφέας -Σκηνοθέτης -Σεναριογράφος π. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών κ Τάσος Λέρτας, ο ποιητής και Συγγραφέας κ. Λουκάς Αξελός , η διακεκριμένη Μαέστρος κ Στέισυ Κουλούρη και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.