/Εκδήλωση κατά της Έμφυλης Βίας – Πρόληψη – Στήριξη – Αντιμετώπιση | Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Εκδήλωση κατά της Έμφυλης Βίας – Πρόληψη – Στήριξη – Αντιμετώπιση | Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Την Κυριακή 7 Απριλίου στις 11:00, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS, οι Εκδόσεις ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, η Ένωση των Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη» και η συγγραφέας Φλώρα Τζελέπη, με αφορμή το νέο της μυθιστόρημα «Ο Δικηγόρος», παρουσιάζουν εκδήλωση κατά της Έμφυλης Βίας – Πρόληψη – Στήριξη – Αντιμετώπιση.

Θα μιλήσουν οι:

Κώστας Κατσαφάδος, Βουλευτής Α΄Πειραιά Ν.Δ. τ.Υφυπουργός Προστασίας Πολίτη

Νάντια Γιαννακοπούλου, δικηγόρος, Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθήνας ΠΑΣΟΚ

Κωνσταντίνα Δημογλίδου, Εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας

Δημήτρης Πετρούνιας, ψυχολόγος-Κέντρο Μελέτης Εγκλήματος-Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία.

Αντώνης Ντακανάλης, Καθηγητής Ψυχιατρικής και Ψυχοθεραπείας Πανεπιστημίου BICOCCA Μιλάνου, μέλος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ψυχικής Υγείας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει:

ο Πάνος Σόμπολος, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας, τέως Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ τ. τηλεοπτικός δημιουργός και παρουσιαστής.

Στο πάνελ θα βρίσκεται και η συγγραφέας Φλώρα Τζελέπη, καλωσορίζοντας και εξηγώντας εν συντομία τους λόγους που την οδήγησαν στη συγγραφή των βιβλίων και την δημιουργία αυτής της Εκδήλωσης.

Η Εκδήλωση θα τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά.

Χορηγοί: Νοσοκομείο METROPOLITAN, Ηλιακοί Θερμοσίφωνες CALPAK – Παναγής και Κωστής Κωνσταντινίδης, Μπαχαρικά “ΉΛΙΟΣ” – Στέλλα Διαμαντοπούλου, Μαστρόκαλος Βασίλης (1961) , Έτοιμα Ενδύματα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ήταν δύσκολος χαρακτήρας ο δικηγόρος, σκοτεινός και δυσπρόσιτος. Η ακόρεστη δίψα του για ισχύ και επιβολή αντί να τον σώζει τον έριχνε σε απύθμενο βάλτο και τον ρουφούσε. «Σ’ αυτήν τη ζωή ή θα είσαι αρνί να σε φάνε ή γίνεσαι λύκος…» συνήθιζε να λέει καμαρώνοντας που ανήκε στους λύκους που απαιτούσαν με κάθε τρόπο το μερτικό τους. Παιχνίδι στα χέρια του ήταν οι νόμοι και εργαλείο οι γνωριμίες και οι διασυνδέσεις του, κανένας δεν γλύτωνε από την οργή του.

Και τι δεν θα έδινε η Μέλπω να είχε μπροστά της τον νεαρό δικηγόρο που πρωτογνώρισε, με τα μεγαλεπήβολα όνειρα, τις φιλοδοξίες και τον ενθουσιασμό, να μπορούσε να σταματήσει την καταστροφική του πορεία, ένιωσε ένοχη σαν μεγαλύτερη που δεν τον συνέτισε, δεν τον εμπόδισε στο κυνήγι ενός ανώτερου όπως νόμιζε εαυτού του. Αλλά είναι κάποιες διαδρομές που αν τις διαλέξεις δεν υπάρχει επιστροφή…

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Φλώρα Τζελέπη γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στον Πειραιά. Έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία, Marketing και Δημόσιες Σχέσεις. Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες, αγαπάει την ιστορία, τη λογοτεχνία, τη ζωγραφική και λατρεύει τη θάλασσα. Με καταξιωμένη καριέρα και διακρίσεις σε μεγάλη Πολυεθνική Εταιρεία, υπήρξε επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων, ιδρυτικό στέλεχος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής του Πορτο-Χελίου και υπεύθυνη θεμάτων Πολιτιστικής Ιστορίας της Νεότερης Ελλάδας των Εκδόσεων «Μπίρης». Είναι συγγραφέας των μυθιστορημάτων: «Οι γραμμές της ζωής» (2020) και «Μυστικά στην άνυδρη γη» (2021). Είναι παντρεμένη με τον μαθηματικό και συγγραφέα Αντώνη Τζελέπη και χάρη στην κοινή τους αγάπη για τα ταξίδια έχουν αποκομίσει πολλές γνώσεις και εμπειρίες από τις πιο μακρινές χώρες του πλανήτη. Έχει δυο παιδιά, τον Δημήτρη, επιτυχημένο χρηματοοικονομικό και ασφαλιστικό σύμβουλο και τη Μαριλίνα, διακεκριμένη πιανίστα και καθηγήτρια μουσικής