/Εκ του Οράν το Εράν – Ομαδική Εικαστική Έκθεση

Εκ του Οράν το Εράν – Ομαδική Εικαστική Έκθεση

#5

Εκ του Οράν το Εράν 

Ομαδική Εικαστική Έκθεση

 

Εγκαίνια: Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου και ώρα 5 – 9μ.μ.

 στον ΕΛΛΗΝΟ – ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, Κολωνάκι

(Είσοδος δίπλα στην τράπεζα Πειραιώς) 

Η έκθεση διαρκεί από 12 έως 24 Φεβρουαρίου 2024

 

Το project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ συνεχίζεται με την πέμπτη ομαδική εικαστική έκθεση στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου με θέμα την αρχαία Ελληνική φράση «εκ του οράν το εράν» που σημαίνει ότι από αυτά που βλέπουμε (δημιουργείται) ο έρωτας.  

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου και ώρα 5-9μ.μ. 

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου, ο οποίος σημειώνει σχετικά με την έκθεση:  

“Όσα βλέπουμε από τη στιγμή που εμφανίστηκε ο άνθρωπος είναι μια συνεχή αποκάλυψη για τον ίδιο. Όμως ο άνθρωπος είναι και εμπειρίες, είναι και συναίσθημα. Και ένα από τα συναισθήματα που μπορεί να σημαίνει χαρά αλλά και πόνο που διδάσκει, μεταμορφώνει και εξελίσσει είναι και ο έρωτας. Έρωτας που τη φλόγα του την αισθανόμαστε με την πάροδο του χρόνου ή έρωτα που ένα βλέμμα αρκεί να καθηλώσει την ψυχή. Αυτόν τον έρωτα που σε καθηλώνει, που σε τονώνει, σε θρέφει με εικόνες και συναισθήματα, σε απομονώνει, σε μαθαίνει, σου αποκαλύπτει και σε δεσμεύει προκαλεί η ΤΕΧΝΗ.

Τον έρωτα που δε μπορεί να διαχειριστεί ένας καλλιτέχνης, αλλά τον αφήνει εκούσια ή ακούσια να τον παρασύρει στη δημιουργία. Και η δημιουργία είναι φως για τον ίδιο και τροφή για τους άλλους.

Από αυτά που βλέπουμε (δημιουργείται) η ΤΕΧΝΗ ή μάλλον η ΖΩΗ!!!»

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Irina Bodryaga – Jocasta M. – Jolanta Rutkowska – Maria Papa – Natalia Nika – Stella Papa – Tinatin Adamia – Θεόδωρος Ελευθεριάδης – Κατερίνα Θεοδωρακοπούλου – Δημήτρης Κατσαβέλης – Σελίνα Κρητικού – Νίκη Κυριάκη – Ευαγγελία Λιάσκου – Σοφία Νάκη – Αθηνά Νταναβάρα – Γιώργος Ξευγένης – Μαρία Πατσούνη – Θοδωρής Τριφύλλης – Τιμολέων Τσίλης – Αριστείδης Χρυσανθόπουλος

 

SAVE THE DATE:

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στις 6μ.μ. παρουσιάζεται με ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ η εκδήλωση «Το Ρέικι στη ζωή μας» από τη συμμετέχουσα εικαστικό Natalia Nika η οποία είναι Δασκάλα Ουσούι Ρέικι Ρυόχο, Μάστερ Δασκάλα Καρούνα Ρέικι, Σιχάν Κόμιο Ρέικι Δο, Διπλωματούχος Μάστερ Δασκάλα Ρέικι στην Ρωσία και μέλος του Παγκόσμιου Συλλόγου των Επαγγελματιών του Ρέικι.

Λίγα λόγια για το σύστημα Ρέικι:

Το σύστημα Ρέικι είναι πάρα πολύ απλό και προσιτό για όλους τους ανθρώπους. Αυτό το σύστημα είναι προσωπικής, πνευματικής ανάπτυξης και η στην πρακτική του χρησιμοποιείται η Ζωτική ενέργεια του Σύμπαντος, η ενέργεια του Ρέικι. Ο σκοπός αυτού του συστήματος είναι να αφυπνίσει σε ένα άτομο την έμφυτη και την φυσική του ικανότητα για αυτό ίαση με το  άγγιγμα των χεριών. Κάθε άνθρωπος έχει αυτή την ικανότητα, αλλά επειδή δεν γνωρίζει ότι την έχει, δεν την χρησιμοποιεί πια κι έτσι αυτή η ικανότητα έχει χαθεί ή είναι “σε αναμονή”. Κάθε κύτταρο του ανθρώπινου σώματος έχει μνήμη και για αυτό το λόγο όταν πονάμε, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να τοποθετήσουμε τις παλάμες μας στο πονεμένο σημείο. Γιατί όμως μας έχει μείνει μόνο η αυτόματη αντίδραση των χεριών, αλλά δεν επέρχεται η θεραπεία; Θα το ανακαλύψουμε στην παρουσίαση. Θα μάθουμε επίσης «Τι είναι το Ρέικι», «Πώς λειτουργεί», «Που εφαρμόζεται», «Ποια οφέλη έχουμε από το Ρέικι».

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Concept – Οργάνωση – Επικοινωνία: Δημήτρης Λαζάρου

email: repdla@hotmail.com // dimitriolazarou@gmail.com

 

Εγκαίνια: Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου | 5 – 9μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 12 έως 24 Φεβρουαρίου 2024

 

 

Εκ του Οράν το Εράν

Εκδήλωση στο facebook στο παρακάτω link:

ΕΛΛΗΝΟ – ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Πλ. Κολωνακίου 2,

4ος όροφος

Κολωνάκι, Αθήνα

(Είσοδος δίπλα στην τράπεζα Πειραιώς)

 

Ημέρες και Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα έως Παρασκευή (εκτός Τετάρτης): 5 – 9 μ.μ.

Σάββατο: 12 – 4 μ.μ.

Τετάρτη, Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ