/Ο Νότης και η “άσπρη νύχτα”!

Ο Νότης και η “άσπρη νύχτα”!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μανίκας, Οικονομολόγος – Ψυχολόγος, Συγγραφέας

Μην παριστάνουμε τους έκπληκτους επειδή βρέθηκε ένα όπλο και δυο γραμμάρια κοκαΐνη στο αυτοκίνητο του Νότη Σφακιανάκη. Ακόμα πιο… εκπληκτικές είναι οι δικαιολογίες και τα ευφάνταστα σενάρια που κυκλοφορούν κάποια ΜΜΕ. Ήταν του… οδηγού που τα ξέχασε ή των μυστικών υπηρεσιών που θέλουν να τον ενοχοποιήσουν; Μήπως εμπλέκονται και οι εξωγήινοι, επειδή ο Νότης κάνει “αποκαλύψεις” για την καταγωγή και το ρόλο τους στο σύμπαν;

Τα δικαστήρια θα ξεδιαλύνουν το… μυστήριο και η αλήθεια θα λάμψει. Αυτό που καταντά γραφικό είναι η αναστάτωση για το γεγονός ότι κυκλοφορούν σκληρά ναρκωτικά στη “νύχτα”. Για τα ελαφριά, λέμε τώρα, το έχουμε πάρει όλοι απόφαση. Άλλωστε είναι διαχρονικές οι αποδείξεις. Από την προπολεμική αλλά και μεταπολεμική κατανάλωση “χόρτου” που και ο ίδιος ο τωρινός εμπλεκόμενος έχει εκθειάσει ως ένα… προϊόν της φύσης, έως το ψυχεδελικό ταξίδι του  LSD και το Ecstasy!

Δεν είναι μόνο υποκριτικό είναι και βαθιά επικίνδυνο να αρνούμαστε την ευρύτατη διακίνηση ναρκωτικών στο χώρο της νύχτας και του θεάματος.

Δεν πρόκειται για αστικό μύθο, Όλοι το ψιθυρίζουν αλλά λίγοι το παραδέχονται δημοσίως. Φυσικά και η κοκαϊνη ρέει άφθονη παντού γύρω μας. Δεν ρίχνουμε το ανάθεμα στη νύχτα και τους ανθρώπους της, Αλλά πώς να το κάνουμε, είναι αστείο να αρνιόμαστε ότι υπάρχουν λόγοι που αυξάνουν τις πιθανότητες κατανάλωσης ναρκωτικών σε αυτούς τους χώρους.

Η δήθεν ανάγκη για διατήρηση υψηλών επαγγελματικών ταχυτήτων όταν έρχεται η κατάρρευση. Η διατήρηση του κεφιού σε κορυφαία επίπεδα όταν η διάθεση δεν ανταποκρίνεται. Αφορμές και αιτιάσεις υπάρχουν. Κι ο στενός κύκλος της ψυχαγωγίας ανακυκλώνει τις συνήθειες και τις προβάλλει ως θέσφατο. Έτσι ώστε ακόμη κι όσοι δεν έχουν την τάση, να την αποκτούν ή έστω να συναινούν.

Μην περιμένετε εύκολες λύσεις και ευχολόγια. Απλώς αποτυπώνουμε μια κατάσταση και επισημαίνουμε πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε απέναντι στο ποιους παρουσιάζουμε ως πρότυπα, ξεπερνώντας τον καλλιτεχνικό θαυμασμό. Οι ελπίδες μας, άλλωστε, για να σταματήσει να… “ασπρίζει” η νύχτα δεν είναι και πολλές.

Υ.Γ. Εκτός από τις… μεμονωμένες περιπτώσεις, ας ασχοληθούμε λίγο πιο έντονα, ειδικά τα ΜΜΕ, με όσους διακινούν τόνους ναρκωτικών. Με μεγαλόσχημους και βαρυσήμαντους παράγοντες που πίσω από νομότυπες δραστηριότητες κρύβουν το λαθρεμπόριο του θανάτου. Λέω εγώ, τώρα!