/Ανδρέας Μπάρκουλης: Οι έρωτες, η επιτυχία, οι σταρ- παρτενέρ και ο… James Bond

Ανδρέας Μπάρκουλης: Οι έρωτες, η επιτυχία, οι σταρ- παρτενέρ και ο… James Bond

Ήταν αναμφισβήτητα ο λατρεμένος των γυναικών.

Το όνομα του ήταν συνώνυμο της κοριτσίστικης λατρείας. Το «κορίτσια; Ο Μπάρκουλης» μεγάλωσε γενιές θηλυκών. Ο Ανδρέας Μπάρκουλης, που από σήμερα το πρωί δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας, ήταν ο υπέρκομψος γόης, που έζησε ταραχώδη ζωή, λατρεύτηκε όσο λίγοι, γνώρισε φήμη, δόξα, φυλακές, μετανάστευση, τέλος και αρχή, μη βάζοντας το ποτέ κάτω.

Ο ίδιος αφηγήθηκε τη ζωή του σε ένα βιβλίο που εκδόθηκε το 2013:

Βίωσα πολύ μικρός τον αιφνίδιο θάνατο της αδερφής μου, σε ηλικία 6 μηνών, μέσα στο πλοίο, από τη Θάσο όπου υπηρετούσε ο πατέρας, προς τον Πειραιά όπου και μέναμε. Οι μεταμφιέσεις του φύλου μου γίνονταν με φορεματάκια της που η μητέρα μου αρνούταν πεισματικά να πετάξει.

Το σημαντικό ήταν η ταύτιση με την χαμένη μου αδερφή και η ηδονική τάση της μάνας να μην δεχθεί την απώλεια», αναφέρει ο ηθοποιός για την συνήθεια της μητέρας του να τον ντύνει με τα ρούχα της αδελφής του, αρνούμενη να τα πετάξει, ή να την ξεχάσει.

Οι έρωτες 

Στο ίδιο βιβλίο, ο Μπάρκουλης αποκαλύπτει τους έρωτες της ζωής του: Με ιδιαίτερα σημαντικές γυναίκες όπως η Τζένη Καρέζη και η Καίτη Γκρέϊ.

 

Παράλληλα, όπως ανέφερε το βιβλίο, οι ερωτικές σκηνές του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν περα για πέρα ρεαλιστικές, ενώ οι καλλιτεχνικοί κύκλοι ακόμα μιλούν για τον μεγάλο θυελλώδη έρωτα με την Μαίρη Χρονοπούλου. 

Ανάμεσα σε αλλά, αναφέρεται χωρίς να αποκαλύπτει όνομα, σε μία ολέθρια σχέση με συνάδελφό του με έντονα στοιχειά αν μη τι άλλο αυτοκαταστροφής και σκέτο καταστροφής.

Την έσπαγα στο ξύλο καθημερινά, κάτι που δεν είχα ξανακάνει σε άλλη γυναίκα. Είχε δικό της κρεβάτι στον Ερυθρό Σταυρό, πότε με σπασμένο χέρι και πότε με σπασμένο κεφάλι. Ερχόταν μπαταρισμένη και έβριζε μέχρι και τον πατέρα μου. Τελικά, τις ξανάτρωγε.

Οι γάμοι

Ο Μπάρκουλης είχε κάνει τρεις γάμους και είχε τρία παιδιά.

Ο τελευταίος γάμους του ήταν με την Μαίρη που του είχε αφοσιωθεί, ενώ είχε κάνει ένα γάμο με την κατά 10 χρόνια μεγαλύτερή του Αλέκα Στρατηγού, η οποία πίστευε ότι την απατούσε.

Ακολούθησε άλλος ένας γάμος που τέλειωσε, επίσης άδοξα.

Ο ηθοποιός έχει έναν γιό από την Μαίρη, τον Νικόλα και δύο παιδιά εκτός γάμου, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, που το είδε μετά από 27 χρόνια.

Αρνήθηκε το ρόλο του… James Bond 

Στις σελίδες του βιβλίου του, ο Ανδρέας Μπάρκουλης αναφέρεται και μια άγνωστη λεπτομέρεια από την καριέρα του, η οποία του στέρησε την ευκαιρία να γίνει μεγάλο αστέρι και στο παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα.

Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι ότι είχε αρνηθεί πρόταση για να υποδυθεί τον ρόλο του James Bond, από ανασφάλεια, επειδή δεν γνώριζε καλά Αγγλικά.

newpost