/Κλιματική αλλαγή: Πως θα επηρεάσει τα ζώα σε 100 χρόνια

Κλιματική αλλαγή: Πως θα επηρεάσει τα ζώα σε 100 χρόνια

Η κλιματική αλλαγή συντελείται ήδη: οι θερμοκρασίες αυξάνονται, τα χαρακτηριστικά των βροχοπτώσεων αλλάζουν, οι παγετώνες και το χιόνι λιώνουν, η παγκόσμια μέση στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει και φυσικά επηρεάζονται και τα ζώα.
Η μεγαλύτερη εταιρεία πράσινης ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Bulb, αποφάσισε να αφυπνίσει τον κόσμο δημοσιεύοντας μια σειρά από φωτογραφίες-προβλέψεις για το πώς θα είναι τα ζώα μέσα στα επόμενα 100 χρόνια λόγω του προβλήματος που ακούει στο όνομα «κλιματική αλλαγή».

Πως θα αντιδράσουν τα ζώα

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ πραγματοποίησαν έρευνα ώστε να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο τα σημερινά είδη θα αντιδράσουν μελλοντικά στη συνεχή αύξηση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα, εργάζονται με αποκομμένα απολιθώματα για να κατανοήσουν πώς τα σημερινά είδη θα αντιδράσουν σε έναν ολοένα και πιο ζεστό πλανήτη. Η μελέτη αυτών των απολιθωμάτων, σε συνδυασμό με την χρήση πρότυπου προσομοιωτή προγνωστικής μοντελοποίησης , θα μας επιτρέψει να προβλέψουμε τις αλλαγές στη βιοποικιλότητα λόγω των μελλοντικών κλιματικών αλλαγών.

Μέσα από αυτή την μελέτη γίνεται κατανοητό πως η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στα είδη έχει μία από τις τρείς επιπτώσεις: i) Προσαρμογή, ii) Μετακίνηση, iii) Εξαφάνιση.

Η WWF έχει προβλέψει πως λόγω της κλιματικής αλλαγής τα μισά και πλέον είδη ζώων και φυτών δεν θα υπάρχουν στον επόμενο αιώνα αν τα επίπεδα άνθρακα στην ατμόσφαιρα συνεχίζουν να αυξάνονται.

Δείτε πως θα είναι τα ζώα μετά από 100 χρόνια:

To ψάρι «Orange-spotted filefish» λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας του νερού επρόκειτο να εξαφανιστεί.

Αλεπούδες

Οι αλεπούδες, λόγω της ξηρασίας, θα αναπτύξουν μεγαλύτερα αυτιά και μύτες ώστε να μπορούν να εντοπίσουν θηράματα σε τεράστιες αποστάσεις.

Μέδουσες

Οι μέδουσες θα μεγαλώσουν ραγδαία και θα αρχίσουν να κυνηγούν δελφίνια.

Πολικές αρκούδες

Οι πολικές αρκούδες θα αλλάξουν τρίχωμα και χρώμα ενώ θα διανύουν χιλιάδες χιλιόμετρα σε μια προσπάθεια να τραφούν.

Φρατέρκουλα

Η φρατέρκουλα, ένα τροπικό πουλί του Ατλαντικού, σε 100 χρόνια δεν θα έχει καθόλου πούπουλα.

Θαλάσσιοι ίπποι

Οι θαλάσσιοι ίπποι δεν θα έχουν γούνα και έτσι θα γίνουν μέσα στα χρόνια κόκκινοι.

ecoearth