/Βάρκιζα, η καλύτερη παραλία της Αττικής

Βάρκιζα, η καλύτερη παραλία της Αττικής

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Η Βάρκιζα είναι ένα διαμάντι των Νοτίων Προαστίων, μία περιοχή που ανθίζει ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αυτή η παραθαλάσσια περιοχή που υπάγεται στη Βάρη, αποτελεί πόλο έλξης για τουριστές από κάθε χώρα και κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Ο θαλασσινός αέρας, το καλοκαιρινό μελτέμι, οι μυρωδιές από τα ψάρια και τα θαλασσινά από τις ψαροταβέρνες, δημιουργούν ένα περίεργο αλλά και όμορφο ανακάτωμα γεύσεων που γοητεύουν τους οσφρητήρες μας.

Η ξακουστή παραλία της Βάρκιζας είναι μία από τις ωραιότερες της Αττικής και προσφέρει αυτή την αίσθηση της απόδρασης, ακόμα και αν δε φύγεις για κάποιο τριήμερο.

Ιδανικός προορισμός που ακόμα και αν απέχει 20 χιλιόμετρα από την Αθήνα, προσφέρει την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε ένα εξωτικό νησί και όχι σε ένα μέρος των Νοτίων Προαστίων της Αθήνας.

Η Βάρκιζα είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του καλοκαιρινού κλίματος. 

Ο Αλίανθος, όπως ήταν η αρχική ονομασία η οποία δε διατηρήθηκε, είναι ένας παράδεισος για οποιονδήποτε θέλει να βιώσει την αίσθηση του καλοκαιριού σε απόλυτο βαθμό.

Εκτός από τις καθαρές παραλίες, οι στάσεις για καφέ, φαγητό και πιο γρήγορα εδέσματα -όπως σφολιατοειδή – υπάρχουν παντού γύρω σου.

Ένα τουριστικό μέρος περιλαμβάνει τη γαστρονομία με ιδιαίτερη προσοχή, αναγνωρίζοντας πως πηγαίνει πάντα ζευγάρι με μία απόδραση στη θάλασσα.

Διεθνής κουζίνα, ιδανικές παραλίες για μπάνιο, καθαρά νερά, καλοκαιρινή αίσθηση. Η Βάρκιζα είναι ιδανικό μέρος για να ξεφεύγεις -έστω και για λίγο -από το φορτισμένο κλίμα της Αθήνας.