/Τζιν Χάρλοου – Η εφιαλτική καθημερινότητα της πιο διάσημης ξανθιάς του κόσμου

Τζιν Χάρλοου – Η εφιαλτική καθημερινότητα της πιο διάσημης ξανθιάς του κόσμου

Ένα σύμβολο του σεξ που υπέφερε καθημερινά, παραλίγο να μείνει φαλακρή και αρρώστησε βαριά.

Στη δεκαετία του 30 η Τζιν Χάρλοου ήταν το απόλυτο σύμβολο του σεξ, μια διασημότητα που σήμερα θα είχε τη λάμψη του πιο διάσημου ροκ σταρ. Ήταν η πρώτη «απόλυτη ξανθιά» πολύ πριν την Μονρόε, την Μάνσφιλντ και την Κιμ Νόβακ.

Και ήταν ο Χάουαρντ Χιουζ, ο δισεκατομμυριούχος παραγωγός που υπέγραψε με την υπέγραψε την Harlean Carpenter (το πραγματικό όνομα της ηθοποιού) ένα συμβόλαιο για εκατό δολλάρια την εβδομάδα, μια μικρή περιουσία τη δεκαετία του 30, για να παίξει στην περίφημη ταινία Hell’s Angels.

Τελικά τα μαλλιά της άρχισαν άρχισαν να πέφτουν εξαιτίας των τοξικών θεραπειών. Άρχισε να φοράει ξανθές περούκες, ενώ χρόνια αργότερα όλοι έλεγαν ότι τα μαλλιά της Μονρόε που υφίστατο την ίδια ταλαιπωρία έμοιαζαν με βαμβάκι.

Η Χάρλοου πέθανε από νεφρική ανεπάρκεια και ουραιμική δηλητηρίαση στα 26 της χρόνια, το 1937 και δεν είναι λίγοι αυτοί που αργότερα υποστήριξαν ότι η συχνή χρήση της αμμωνίας και του Clorox, που όταν αναμειγνύονται, δημιουργούν υδροχλωρικό οξύ, είχαν σαν αποτέλεσμα ένα επιβλαβές αέριο που μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική βλάβη όταν εισπνέεται και δημιούργησαν αυτή την κατάσταση της υγείας.

thetoc