/Τσάρλι Γουάτς: Το ήρεμο, ευφυές μάτι του κυκλώνα των Rolling Stones

Τσάρλι Γουάτς: Το ήρεμο, ευφυές μάτι του κυκλώνα των Rolling Stones

Ο Τσάρλι Γουάτς, ο διάσημος ντράμερ των Rolling Stones, άφησε αυτόν τον κόσμο, σε ηλικία 80 ετών.

Ο Γουάτς ήταν ένας ήρεμος άνθρωπος με χιούμορ και αρκετά σεμνός.

Χαρακτηριστικά που ίσως δεν ταιριάζουν με έναν ροκ σταρ, αλλά ίσως ταιριάζουν με το αρχικό επάγγελμά του, αυτό του γραφίστα.

Ο ίδιος είχε μάλιστα πει το 1993 πως δεν τον ενδιέφερε και πολύ το rock’n’roll και πως τα άλλα μέλη της μπάντας έπρεπε να του εξηγήσουν τον ρυθμό και τα μπλουζ.

Αρχικά το συγκρότημα είχε αναρωτηθεί αν τους έκανε σαν ντράμερ και αν θα ταίριαζε με τη μουσική που ήθελαν να παίζουν, αφού ο ίδιος αγαπούσε τη τζαζ.

Ο Κιθ Ρίτσαρντς είχε πει για τον Τσάρλι: Παίζει ωραία αλλά δεν μπορεί να ροκάρει. Φοβερός τύπος όμως!

Και φυσικά δεν θα μπορούσε να έχει πέσει περισσότερο έξω στην εκτίμησή του!

Πολύ γρήγορα ο Γουάτς έμαθε να ροκάρει και έγινε ένας από τους μεγαλύτερους ντράμερ στην ιστορία. Κάποιες φορές οι ικανότητες του ήταν κραυγαλέες, όπως στην απίστευτη εκτέλεση του Paint It Black το 1966, άλλες φορές ο ρόλος του ήταν στο παρασκήνιο, με έναν τέλειο συγχρονισμό και με έναν ευφυή τρόπο να παίζει άριστα οποιοδήποτε είδος εξερευνούσαν οι Stones.

Δεν τραβούσε την προσοχή πάνω του, αλλά τα άλλα μέλη πάντα φρόντιζαν να επαινούν τη σκληρή δουλειά του.

Παντρεύτηκε το 1964 και δεν συμμετείχε στην πολύκροτη έξαλλη ζωή των άλλων μελών. Αυτό ήταν μια τέλεια αντίθεση με τη ζωή του Μικ Τζάγκερ. Ο Γουάτς συμμετείχε και στην ετοιμασία της σκηνικής παρουσίας του συγκροτήματος. Φαίνεται πως ήταν ένας πιο πολύπλοκος χαρακτήρας από ότι έδειχνε στο σχετικά απλό δημόσιο προφίλ του.

Όπως και να έχει πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τους Rolling Stones χωρίς αυτόν.

rp