/Το παράδοξο τέλος του θρυλικού μάγου Χουντίνι

Το παράδοξο τέλος του θρυλικού μάγου Χουντίνι

Το όνομά του είναι συνώνυμο με αυτό της μαγείας. Ο Χάρι Χουντίνι, διασημότερος μάγος όλων των εποχών, πέθανε σαν σήμερα, στις 31 Οκτωβρίου του 1926 από κρίση περιτονίτιδας, σε ηλικία 52 ετών. Η μαγεία δεν κατάφερε να τον προφυλάξει σε μια παράδοξη ιστορία, που κατέληξε στον ξαφνικό χαμό ενός πραγματικού θρύλου, ο οποίος ξεκίνησε από μικρά τρικ στη Νέα Υόρκη κι έφτασε στο απόγειο της καριέρας του να δραπετεύει από φυλακές υψίστης ασφαλείας, να εξαφανίζει ελέφαντες και να απελευθερώνεται από χειροπέδες μέσα σε κλειδωμένο θάλαμο γεμάτο νερό.

Η όλη ιστορία του θανάτου του, όπως γράφτηκε στον Τύπο της εποχής, έχει ως εξής: στις 22 Οκτωβρίου του 1926 ο Χάρι Χουντίνι υποδέχτηκε δύο φοιτητές στο καμαρίνι του. Ο ένας τον ρώτησε αν ισχύει ότι θα μπορούσε να αντέξει οποιοδήποτε χτύπημα στην κοιλιά. Ο Χουντίνι απάντησε θετικά, εξηγώντας ότι θα πρέπει πρώτα να είναι προετοιμασμένος να δεχτεί το χτύπημα. Ο φοιτητής θεώρησε πως η στιγμή ήταν κατάλληλη και τον χτύπησε δυνατά τέσσερις φορές.

Την κηδεία του παρακολούθησαν πάνω από 2.000 θαυμαστές του. Τα σκηνικά και τα εφέ του κατέληξαν με την πάροδο των χρόνων στον σύγχρονο μάγο, Ντέιβιντ Κόπερφιλντ

Στην παράσταση που ακολούθησε ο μάγος είχε φριχτούς πόνους, που συνεχίστηκαν για δύο μέρες μετά. Οι συνεργάτες του επέμειναν να τον δει γιατρός, ο Χουντίνι όμως δεν εγκατέλειπε τις παραστάσεις. Ο γιατρός που τον εξέτασε στο θέατρο διέγνωσε κρίση σκωληκοειδίτιδας και άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ακόμα κι εκείνη τη βραδιά, ο μάγος θέλησε να ολοκληρώσει πρώτα την παράστασή του και μετά να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Δεν τα κατάφερε…

Αναγκάστηκε να αφήσει τον βοηθό του να ολοκληρώσει την παράσταση κι ο ίδιος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η σκωληκοειδής απόφυση αφαιρέθηκε, όμως είχε ήδη προκληθεί ρήξη και στις 31 Οκτωβρίου ο θρυλικός μάγος πέθανε από περιτονίτιδα.

Λίγες μέρες μετά έγινε η κηδεία του στη Νέα Υόρκη, παρουσία περισσότερων από 2.000 θαυμαστές του. Ο αδερφός του προσπάθησε να ακολουθήσει τα βήματά του χρησιμοποιώντας τα σκηνικά και τα εφέ του, τα οποία αργότερα πούλησε σε συλλέκτη, μέχρι που δημοπρατήθηκαν και κατέληξαν στον μεγάλο μάγο της σύγχρονης εποχής, Ντέιβιντ Κόπερφιλντ.

thetoc