/Παρουσίαση ετήσιας πολιτιστικής έκδοσης “Επίλογος” και απονομές τιμών

Παρουσίαση ετήσιας πολιτιστικής έκδοσης “Επίλογος” και απονομές τιμών

Σε μια ζεστή και γεμάτη συγκίνηση ατμόσφαιρα, παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων του πολιτισμού, της πολιτικής και της ευρύτερης κοινωνικής ζωής του τόπου, ο «Επίλογος» παρουσίασε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, την 32η έκδοσή του «Επίλογος 2023» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος», τιμώντας παράλληλα τρεις σημαντικούς ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών: τον ηθοποιό – σκηνοθέτη και συγγραφέα κ. Γιώργο Αρμένη, τον ποιητή και συγγραφέα κ. Νάσο Βαγενά και τον νομικό, σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας και πρώην πρόεδρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών κ. Γιάννη Μάνο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Γενικής Γραμματέως Σύγχρονου Πολιτισμού κας Ελένης Δουνδουλάκη -εκπρόσωπο του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης κου Κ. Μητσοτάκη, που μίλησε εγκάρδια για τον «Επίλογο» και το έργο που προσφέρει στον Πολιτισμό της χώρας.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση της φετινής έκδοσης «Επίλογος 2023» από τον αρχισυντάκτη κ. Γιάννη Ν. Μπασκόζο, ο οποίος έκανε μια εκτενή αναφορά στην ύλη του, στα θέματα που περιλαμβάνει και στα γεγονότα της χρονιάς που πέρασε.

Στο δεύτερο και κυρίως μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις στους Γιώργο Αρμένη, Νάσο Βαγενά και Γιάννη Μάνο για την προσφορά τους στα Γράμματα και τις Τέχνες και προβλήθηκαν videos με χαρακτηριστικά αποσπάσματα για τη ζωή και το έργο τους.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν, αντιστοίχως, από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιάτη, τον φιλόλογο-κριτικό λογοτεχνίας Αριστοτέλη Σαΐνη και τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργό Αναστάση Γιαννίτση, οι οποίοι εξήραν το έργο αλλά κυρίως τις προσωπικότητες των τιμηθέντων. Όλοι μίλησαν με θέρμη και θαυμασμό.

Ο Δημήτρης Μανιάτης μίλησε για τον σημαντικό ρόλο του Γιώργου Αρμένη και την αξιόλογη παρακαταθήκη του στο Ελληνικό Θέατρο. Ο Αριστοτέλης Σαΐνης, μιλώντας για τον Νάσο Βαγενά, στάθηκε στην ιδιαίτερη σχέση του με τον Μπόρχες και την επίδρασή του στο δοκιμιακό και ποιητικό του έργο, καταλήγοντας πως και ο ίδιος ο Βαγενάς επιδρά πλέον με το δικό του έργο.  Τέλος, ο Αναστάσης Γιαννίτσης τόνισε πως από όποια θέση κι αν υπηρέτησε ο Γιάννης Μάνος προσέφερε τα μέγιστα στον πολιτισμό της χώρας, αναφέροντας και τη δημιουργία του MegaronPlus την περίοδο που ήταν πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.  Οι τιμώμενοι ευχαρίστησαν τον κόσμο που παραβρέθηκε και τους τίμησε και το κοινό ανταπέδωσε τα αισθήματά του με θερμά χειροκροτήματα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αττικής κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής κ. Νίκος Πιμπλής, βουλευτές όλων των κομμάτων, καθώς και σημαντικοί άνθρωποι των Γραμμάτων & των Τεχνών όπως οι: Φώτης Κουβέλης, Ρέα Γαλανάκη, Αχιλλέας Κυριακίδης, Τατιάνα Λύγαρη, Χάρ. Ρώμας, Πασχάλης Τόνιος, Μαίρη Ραζή, Λόλα Νταϊφά, Γ. Τσάμπας, Γ. Μονεμβασίτης και πολλοί άλλοι .

Τη βραδιά παρουσίασε και αυτή τη χρονιά ο Γρηγόρης Βαλτινός

Η εκδήλωση έκλεισε με κοκτέιλ στο ζεστό χώρο του φουαγιέ της αίθουσας «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

TAGS: