/Ούτε ο Πούτιν δεν τόλμησε να απαγορεύσει τον Τσαϊκόφσκι!

Ούτε ο Πούτιν δεν τόλμησε να απαγορεύσει τον Τσαϊκόφσκι!

Γράφει ο Αλέξανδρος Καρράς, εκδότης – συγγραφέας

Επιχειρούν να σβήσουν την Ρωσία από τον χάρτη και μάλλον ξεκίνησαν και το σβήσιμο του ρωσικού πολιτισμού. Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη απαγόρευσε την «Λίμνη των Κύκνων» και το μπαλέτο Μπολσόι βάζοντας κι αυτή τις «κυρώσεις» της έναντι της Ρωσίας. Στην πραγματικότητα το να απαγορεύσεις κουλτούρα τέτοιου επιπέδου αποτελεί πέρα από ηλιθιότητα και ένα μέτρο που στρέφεται εναντίον σου, αφού με τον τρόπο αυτό στερείσαι το μεγαλείο ενός μεγάλου έργου μόνο και μόνο για λόγους ρατσιστικούς.

Άλλωστε ούτε ο Βλαδίμηρος Πούτιν δεν απαγόρευσε τον Τσαϊκόφσκι, ενώ απαγόρευσε την ομοφυλοφιλική προπαγάνδα στην πατρίδα του.

Ο Τσαϊκόφσκι ήταν ομοφυλόφιλος και σχετικά με αυτή την ιδιαιτερότητά του ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Πιέρβγι Κανάλ, τον Σεπτέμβριο του 2013:

«Ο Πιοτρ Τσαϊκόφσκι, ο διάσημος συνθέτης ο οποίος αποτελεί μια πηγή εθνικής υπερηφάνειας της Ρωσίας, παραμένει ιδιαίτερα αγαπητός στη χώρα παρότι ήταν ομοφυλόφιλος, γεγονός το οποίο αποδεικνύει πως δεν γίνονται σ’ αυτή διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων. Ο Τσαϊκόφσκι ήταν ομοφυλόφιλος – αν και είναι αλήθεια πως δεν τον αγαπούμε επειδή ήταν ομοφυλόφιλος – αλλά ήταν καλός μουσικός και όλοι αγαπούμε τη μουσική του. Και λοιπόν;»

Η Μενδώνη δεν ήξερε να απαγορεύσει τον Λιγνάδη, αλλά για τον Τσαϊκόφσκι είχε έμπνευση.

Στον φιλελεύθερο κόσμο της Δύσης εξοστρακίζονται οι πάντες, είτε ζωντανοί είτε πεθαμένοι. Οι Ρώσοι είναι ένας λαός που καταδιώκεται και είναι περικυκλωμένοι από παντού. Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός τους δίνει την επιλογή να ζήσουν φτωχοποιημένοι ως κράτος ή να πεθάνουν και να εξαφανιστούν από τον χάρτη.