/Όταν ο παλμός επιταχύνεται στο Κοπαόνικ

Όταν ο παλμός επιταχύνεται στο Κοπαόνικ

Το Κοπαόνικ είναι ένας προορισμός που δεν πρέπει να παραλείψετε. Είναι ο μεγαλύτερος ορεινός όγκος της Σερβίας, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο. Αν είστε λάτρης των ενεργών διακοπών, του πολύ χιονιού τον χειμώνα και του πράσινου το καλοκαίρι, κάντε σκι σε μία από τις 36 πίστες του αλπικού σκι ή δοκιμάστε την καλοκαιρινή εκδοχή του έλκηθρου. Γνωρίζατε ότι μπορείτε να κάνετε σκι και το βράδυ στο Κοπαόνικ; Αν δεν υπάρχουν σύννεφα, σας περιμένει ένας ουρανός γεμάτος αστέρια.

 

Στους λάτρεις του ράφτινγκ αρέσει να επιστρέφουν στον ποταμό Ιμπάρ, επειδή ο καρδιακός τους ρυθμός αυξάνεται κάθε φορά που πλησιάζουν τα ορμητικά νερά του Γκρμτσιτς και Γιάγνιλο. Αυτό το βουνό προσφέρεται και για ιππασία. Με άλογο, θα φτάσετε σε όλες τις περίφημες πλατφόρμες παρατήρησης, στις οποίες οδηγούν και μονοπάτια. Μια άλλη επιλογή είναι να κάνετε ποδήλατο. Ελάτε να δείτε πώς μοιάζει ένα πραγματικό πάρκο ποδηλάτων! Δεν χρειάζεται να μεταφέρετε το ποδήλατο στην κορυφή του μονοπατιού, γιατί είναι δυνατό να το κρεμάσετε στο τελεφερίκ.

Διάφοροι τύποι αθλημάτων αδρεναλίνης είναι διαθέσιμοι στο Κοπαόνικ, οπότε σε όσους αρέσουν τα πολύγωνα στο Πάρκο αδρεναλίνης, γυμναστήριο στον καθαρό αέρα ή το μπόμπσλεϊ στις ράγες θα βιώσουν την απόλυτη διασκέδαση. Αυτό που προσελκύει όλο και περισσότερο την προσοχή είναι να κατηφορίζεις τις πλαγιές του Κοπαόνικ σε ένα λόνγκμπορντ. Δείτε γιατί θα μιλάτε για το λεγόμενο downhill skateboarding για μέρες.

Το Κοπαόνικ ήταν το πρώτο μέρος στη Σερβία όπου άνοιξε ένα zip line, ενώ οι αλπινιστές που το επισκέπτονται ανυπομονούν να δουν τη θέα από το Βράχο του Αετού. Για να δείτε ίσως με διαφορετικό τρόπο αυτό το βουνό που προσφέρει πολλές δυνατότητες για να ικανοποιήσετε διαφορετικές προτιμήσεις, βάλτε στον εαυτό σας μια πρόκληση και κάντε αλεξίπτωτο πλαγιάς. Επιτέλους, το όνειρό σας να απολαύσετε μια πανοραμική θέα από εναέρια άποψη θα γίνει πραγματικότητα!  

Το ψηλότερο σημείο του Κοπαόνικ είναι η κορυφή Πάντσιτς στα 2.017 μέτρα, που δεν φέρει αυτό το όνομα τυχαία. Επισκεφτείτε το μαυσωλείο του διάσημου Σέρβου φυσιοδίφη και μάθετε περισσότερα για τη ζωή του.

Λίγοι τουρίστες γνωρίζουν ότι το Κοπαόνικ πήρε το όνομά του από τον μεγάλο ορυκτό πλούτο που εξορύσσεται εδώ από τον Μεσαίωνα. Σήμερα αντιπροσωπεύει πλούτο άλλου είδους, τον οποίο μπορείτε να απολαύσετε μόνο αν επισκεφτείτε το μέρος.