/Ο Μικ Τζάγκερ απαντά αν οι Beatles είναι καλύτεροι από τους Rolling Stones

Ο Μικ Τζάγκερ απαντά αν οι Beatles είναι καλύτεροι από τους Rolling Stones

Ο Μικ Τζάγκερ δεν φοβάται να συνεχίσει την παλιά διαμάχη μεταξύ Rolling Stones και Beatles. Στο πλαίσιο συνέντευξής του  στον Ζέιν Λόου της Apple Music, ο ροκ σταρ απάντησε σε πρόσφατα σχόλια του πρώην μέλους των Beatles, Πολ ΜακΚάρτνεϊ σχετικά με τις δύο μπάντες.

«Οι Stones έχουν τις ρίζες τους στα μπλουζ» είχε δηλώσει ο ΜακΚάρτνεϊ σε συνέντευξη στον Χάουαρντ Στερν. «Όταν γράφουν πράγματα, έχουν να κάνουν με τα μπλουζ. Είχαμε λίγο περισσότερες επιρροές. Υπάρχουν πολλές διαφορές και λατρεύω τους Stones, αλλά… συμφωνώ μαζί σου. Οι Beatles ήταν καλύτεροι».

Σχολιάζοντας σχετικά, ο τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των Rolling Stones προσπάθησε να απαλύνει τα πράγματα, λέγοντας: «Αυτό είναι τόσο αστείο. Είναι αξιαγάπητος. Προφανώς, δεν υπάρχει ανταγωνισμός».

Ωστόσο, ο 78χρονος ροκ σταρ αναφέρθηκε στη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο κλασικών ροκ συγκροτημάτων. «Οι Rolling Stones είναι ένα μεγάλο συγκρότημα συναυλιών σε άλλες δεκαετίες και σε άλλες περιοχές -οι Beatles δεν έκαναν καν περιοδεία σε στάδια, στο Madison Square Garden με ένα αξιοπρεπές ηχοσύστημα» είπε. «Διαλύθηκαν προτού ξεκινήσει αυτή η δραστηριότητα, οι πραγματικές περιοδείες».

Και ο Τζάγκερ συνέχισε: «Αρχίσαμε να δίνουμε συναυλίες στα στάδια της δεκαετίας του 1970 και δίνουμε ακόμα. Αυτή είναι η πραγματική, μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο συγκροτημάτων». Τέλος,  δεν παρέλειψε να προσθέσει μία ακόμα βολή, λέγοντας: «Ένα συγκρότημα είναι απίστευτα τυχερό να παίζει ακόμα σε στάδια, ενώ το άλλο συγκρότημα δεν υπάρχει».

Οι Rolling Stones κάνουν περιοδείες εδώ και δεκαετίες και είχαν προγραμματίσει να ξεκινήσουν ένα ακόμη σκέλος της tour «No Filter» φέτος το καλοκαίρι, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας COVID-19.

Το συγκρότημα κατάφερε να βρεθεί μαζί διαδικτυακά κατά τη διάρκεια της συναυλίας «One World: Together At Home» για τη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας για την ενίσχυση των προσπαθειών αντιμετώπισης της πανδημίας.