/Eva’s stories: Ο πόνος της αγάπης δεν τελειώνει ή μήπως όχι;

Eva’s stories: Ο πόνος της αγάπης δεν τελειώνει ή μήπως όχι;

Γράφει η Εύα Μαράκη, φιλόλογος – blogger

Υποφέρεις . Το ξέρω . Από τότε που χώρισες παλεύεις με τους δαίμονες σου. Ζορίζεσαι με τη νέα καθημερινότητα σου, χωρίς εκείνον/η . Νιώθεις τη ζωή σου πως κυλά χωρίς ουσία, μηχανικά ασπάζεσαι τις στιγμές τις καθημερινές . Επιβιώνεις χωρίς να τη βιώνεις . Κλαις μόνος ακούγοντας τραγούδια που σε σημαδεύουν οι στίχοι ή μένεις άγρυπνος περιμένοντας ένα μήνυμα  ή τηλέφωνο από εκείνον/η . Και όταν αυτό δεν έρχεται σου κόβονται τα πόδια . Πίνεις , καπνίζεις , γυρνάς άσκοπα και σκέφτεσαι .Τις στιγμές που περνούσατε μαζί και γελούσατε ή ακόμα και τις δυσάρεστες που τις μοιραζόσαστε ,γιατί τα βάσανα είναι ελαφρύτερα με τη συντροφικότητα. Βέβαια ,είναι φυσιολογικό να σου στοιχίζει και να σου σακατεύει την ψυχολογία ένας χωρισμός από μια σχέση όμορφη . Όταν όμως σου ισοπεδώνει την ψυχή ένας χωρισμός από τοξικό σύντροφο σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με σένα .

Μάλλον δεν εκτιμάς τον εαυτό σου όσο του αξίζει .

Αν μένεις σε μια κατάσταση που αντί να εξελίσσεσαι φθείρεσαι και χάνεις τον εαυτό σου προφανώς και έχεις εγκλωβιστεί στα παιχνίδια του μυαλού σου. Αυταπατάσαι πως τα πράγματα θα ομαλοποιηθούν και ονειροβατείς αν ελπίζεις . Φύγε μακριά , άκουσε όσους σε αγαπάνε και κάνε το τολμηρό βήμα . Προχώρησε. Ξέρω φαντάζει δύσκολο λες και θα τρέξεις στο μαραθώνιο. Όμως αν το καλοσκεφτείς η ζωή δε σταματά. Κάθε μέρα είναι μία πρόκληση . Άδραξε την , γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει το αύριο . Και πίστεψε με , σε λίγο καιρό θα ανακουφιστείς. Σαν να απαλλάχτηκες από ένα βάρος . 

Κάνε πράγματα για σένα για να απασχολείς το νου σου και για να μην θυμάσαι πως πλέον δεν έχεις σύντροφο . Αυτά που σαν μικρές τονωτικές δόσεις χαράς θα σου χαρίσουν ένα χαμόγελο. Σίγουρα η εργασιοθεραπεία βοηθά. Αν δεν δουλεύεις το ζόρι είναι μεγαλύτερο . Όμως και τότε μην σταματάς την προσπάθεια. Οργάνωσε την καθημερινότητα σου κάνοντας πράγματα και στο σπίτι ή έξω. Ακόμα και ένας περίπατος θα σε αναζωογονήσει. Αν έχεις κάποιο χόμπι ακόμα καλύτερα . Υπάρχουν αρκετές διέξοδοι που δεν φαντάζεσαι τώρα και θα τις βρεις αν ψάξεις. Μα πάνω από όλα φρόντισε τον εαυτό σου. Να τον προσέχεις . Είναι θησαυρός ανεκτίμητος και θα το θυμηθείς παρόλο  που ξέχασες τι αξίζεις .

Και ας μιλήσουμε για το επόμενο βήμα στην προσωπική σου ζωή.

Αυτό για να γίνει πρέπει να έχεις κόψει την σύνδεση με το παρελθόν σου. Όσο έχεις φυλακισμένο το μυαλό σου στα παλιά ,μην περιμένεις θαύματα. Αυτά έρχονται σε όσους τολμούν και διεκδικούν τη χαρά πίσω. Σαν νιώσεις δυνατός, πατάς γερά στα πόδια σου ,με αυτοπεποίθηση που πηγάζει από την αυτοεκτίμηση θα δεις θα έρθει κάτι καλό σε σένα. Δεν είναι ούτε ουτοπικό ούτε ακατόρθωτο . Όλα είναι μέσα στο κεφαλάκι σου. Α και μην ξεχάσεις κάτι ακόμα . Για να συναντήσεις τον έρωτα βγες , φλέρταρε . Χαμογέλα στη ζωή και αυτή θα στο επιστρέψει. Είτε γνωρίσεις τον μεγάλο έρωτα , πάθος ή καψούρα ή έστω ένα φλερτ χωρίς διάρκεια ….ΖΗΣΕ !Σου το χρωστάς.. χαμογέλα !!Μακριά όμως από τα λάθη του παρελθόντος. Από αυτά μαθαίνουμε , δεν τα κάνουμε επανάληψη.