/Eva’s stories: Ο νέος είναι ωραίος ή ο παλιός είναι αλλιώς;

Eva’s stories: Ο νέος είναι ωραίος ή ο παλιός είναι αλλιώς;

Γράφει η Εύα Μαράκη, φιλόλογος – blogger

Έλα, τώρα, ξέρω αυτό το βλέμμα το σκεφτικό. Είσαι σε δίλημμα, γιατί ενώ έχεις  αποφασίσει να προχωρήσεις στη ζωή σου με μία καινούρια γνωριμία ξαφνικά εμφανίζεται μετανιωμένη η πρώην μεγάλη σου αγάπη  φέρνοντας για μία ακόμα φορά τα πάνω κάτω και πελαγώνεις για το τι θα κάνεις.

Εκεί που είχες αρχίσει να βρίσκεις τον εαυτό σου, ξεκίνησες να βγαίνεις, να γελάς όπως παλιά, και κυρίως διψάς να φλερτάρεις, να ερωτευτείς ξανά, εκεί συμβαίνει το αναπάντεχο.

Επιστρέφει με την γοητεία και τον τρόπο που μπορεί να σε χειριστεί και σε ταράζει.

Γιατί θυμάσαι τα όμορφα που περάσατε μαζί και κυρίως σε ξέρει καλά . Τα θέλω σου, την αχίλλειο πτέρνα σου ακόμα και το σημείο του κορμιού σου που σε φιλούσε και ριγούσες. 

Γιατί πάντα οι πρώην γυρνάνε στο τόπο του εγκλήματος, φυσικά για τους δικούς τους λόγους. Όλοι μας το έχουμε ζήσει και κάτι τέτοιο μας γέμισε αμέσως άγχος, ανασφάλειες και κάποιες φορές ενοχές.

Να προχωρήσεις στα νέα μονοπάτια που μπορεί να είναι ρόδινα ή γεμάτα αγκάθια ή να δώσεις ευκαιρία στο γνώριμο παρελθόν;

Πριν αποφασίσεις σκέψου εσένα και μόνο εσένα χωρίς βιασύνη και επιπολαιότητα, για να μην κλαις ξανά με μαύρο δάκρυ. Αξίζει να υποφέρεις για κάτι που δεν αλλάζει; Ή η φωνή της καρδιάς τώρα σου λέει πώς αλλάζει;

Σίγουρα βέβαια για αυτό το νέο άτομο που βρέθηκε στο διάβα σου σε μια στιγμή που είχες απογοητευτεί  από τη σχέση  που έληξε άδοξα νιώθεις πως ήρθε για καλό. Πρώτον , σου δίνει δύναμη. Ελπίζεις πως μπορείς να αγαπηθείς όπως σου αξίζει, να βιώσεις παθιασμένες στιγμές και κυρίως  φουσκώνεις με αυτοπεποίθηση. Ξέρεις αυτή την χαμένη , που εξαφανίστηκε ως δια μαγείας από μέσα σου όταν εκείνος ή εκείνη σε χώρισαν. Τότε που σε έκαναν να πιστέψεις πως δεν αξίζεις σαν άντρας ή σαν γυναίκα επειδή δεν μπόρεσες να κρατήσεις το ταίρι σου κοντά σου. Σα μαχαιριά η απόρριψη και πίστεψε με όσοι αγαπήσαμε , πονέσαμε πολύ. Δεν είμαστε λίγοι. Είμαστε πολλοί, μπορείς να πάρεις δύναμη από αυτό. Βρεθήκαμε στην μειονεκτική θέση να μας ωθήσουν να πιστέψουμε πως είμαστε ανίκανοι να τους κάνουμε ευτυχισμένους .

Όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Σίγουρα για μία σχέση που τελείωσε δεν φταίει ο ένας. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ωστόσο το έχει αυτός που ενώ είχε θέματα και δεν ήταν ικανοποιημένος, δεν συζήτησε για να τα λύσει. Τα περισσότερα προβλήματα  λύνονται με καλή θέληση και προσπάθεια. Αν αυτά απουσιάζουν χτυπάς σε ντουβάρι. Βέβαια, όταν κάποιος αγαπά τον άλλον και τον εκτιμά προσπαθεί. Αν όχι τότε δεν αγαπά. Πολύ απλά. Στα ζόρια, θέλησε να την κάνει, γιατί είναι ανασφαλής και δεν έχει μάθει να δίνει και να παίρνει αγάπη.

Γουστάρεις να το παλέψεις ξανά με αυτό τον τύπο ανθρώπου;

Αν όχι, ατένισε το μέλλον δίνοντας ευκαιρία πρώτα από όλα σε σένα  δοκιμάζοντας  με τη νέα γνωριμία. Όπως λένε και στο χωριό μου, καλό το ξαναζεσταμένο φαγητό έχει όμως χάσει η γεύση του την ένταση της πρώτης φοράς. Είναι οι άνθρωποι φαγητά; Όχι όμως κρατάς την επιτυχημένη συνταγή και όχι αυτή που σε αρρώστησε . Γι’ αυτό προχώρα ανοίγοντας  νέο κεφάλαιο. Ίσως ξεκινήσει το πιο γλυκό κομμάτι της ζωής σου . Κρίμα να το χάσεις.