/Eva’s stories: Έρωτας με διαφορά… αντέχει;

Eva’s stories: Έρωτας με διαφορά… αντέχει;

Γράφει η Εύα Μαράκη

Άραγε, υπάρχουν διαφορές στον έρωτα ή όλα είναι μέσα στο μυαλό μας ; Σας έχει τύχει να σας αρέσει κάποιος αλλά να μην το συνεχίζετε μαζί του, γιατί στην άκρη του μυαλού σας μια φωνούλα σας κάνει να νιώθετε ενοχικά ; Εμένα δε θα το κρύψω στην δεκαετία των είκοσι μου συνέβη. Κολλημένη σε στερεότυπα , ιδέες και προκαταλήψεις είτε από όσα μας σερβίρουν τα μέσα ενημέρωσης είτε από απόψεις των γύρω μου κάποιες φορές δεν άφησα τον εαυτό μου ελεύθερο να ζήσει την νέα περιπέτεια που ορθώνονταν μπροστά μου.

Βέβαια μας φοβίζει και το άγνωστο. Αυτό , δηλαδή, που δεν έχουμε συνηθίσει ,το νέο , το διαφορετικό.

Σαν να έχεις να φτιάξεις κάτι πχ μια συνταγή πρώτη φορά και αναρωτιέσαι αν θα πάνε άχρηστα τα υλικά που αξιοποίησες στην περίπτωση που είναι άγευστη , μια αποτυχία δηλαδή . Αλλά είναι οι σχέσεις απλές σαν τις συνταγές; Βασίζονται σε αυτές ; Ή είναι μια νέα δοκιμασία για το ζευγάρι που θα έχει όμορφη κατάληξη ή θα αναρωτιέσαι τι βλακεία έκανες;
Διαφορές ηλικιακές μεταξύ των δύο, ή στην κοινωνική και οικονομική κατάσταση , ή ακόμα και στην εμφάνιση μας ταλανίζουν για όσο ψάχνουμε το άλλο μας μισό. Καλώς ή κακώς τελικά; Σας έχει τύχει είμαι βέβαιη να γνωρίσετε ένα άτομο που απέχει πολύ από εσάς .

Τελευταία στις γυναίκες βλέπουμε να ζουν τον έρωτα πλάι σε νεότερο άντρα. Όταν ρώτησα φίλη μου «γιατί με μικρότερο ;» και όταν λέω μικρότερο εννοώ από δέκα χρόνια και πάνω -γιατί λιγότερα εδώ που τα λέμε είναι ασήμαντα – μου απάντησε με φυσικότητα «πως είναι πιο δοτικοί στη σχέση». Άλλωστε ποιος δε θέλει να τον φροντίζει ο άλλος και να τον κάνει να αισθάνεται μοναδικός. Κανένας.

Όλοι επιθυμούμε έναν έρωτα παθιασμένο , που θα μας δίνει καθημερινές σταγόνες ευτυχίας.

Γιατί ο έρωτας είναι σαν την πεταλούδα. Δεν κάθεται πάνω σου αρκετά αλλά όταν βρίσκεται στο σώμα σου είναι ευεργετική η παρουσία της . Όταν με τον άλλον απέχεις πολύ σαν χαρακτήρες ή πνευματικά τι είναι αυτό που σε κρατά μαζί του ; Πολύ απλά αυτή η μαγκιά που μπορεί να έχει , η τρέλα που εκδηλώνει για σένα είναι σημεία που μεγαλώνουν την έλξη . Το θέμα είναι αν και πόσο αυτή θα κρατήσει.

Όσο μεγαλώνουμε , βαδίζοντας από τη δεκαετία των τριάντα και μετά , το μυαλό μας ανοίγει, διευρύνουμε τους ορίζοντες μας και αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τις εμπειρίες μας. Στην εποχή της μιντιοκρατίας και στην ιδεοθύελλα των σκέψεων οι άνθρωποι κάνουμε σχέσεις χωρίς πολλά ταμπού. Ευτυχώς τελικά.

Ο έρωτας με διαφορές μεταξύ των ανθρώπων είναι ένα γερό τεστ και για τους δυο.

Αυτό θα «συγκεντρώσει» είτε υψηλή βαθμολογία για αυτούς , είτε χαμηλή. Άλλωστε , περισσότερο έχει σημασία αυτά που ενώνουν το ζευγάρι και όχι αυτά που το χωρίζουν . Αυτές έχουν το αλατοπίπερο και από την άλλη τα κοινά τους δένουν και άλλο. Επομένως, δεν υπάρχουν συνταγές και διαφορές παρά μόνο μυαλά ανοικτά έτοιμα να αφεθούν στον έρωτα . Όπως και τα αλεξίπτωτα λειτουργούν καλά όταν είναι ανοικτά ,έτσι πρέπει και με τα μυαλά. Άρα , ζήστε το χωρίς στεγανά. Ο χρόνος θα δείξει .