/Έφυγε από κοντά μας, η… “Ντένη Μαρκορά”

Έφυγε από κοντά μας, η… “Ντένη Μαρκορά”

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα. Ο θάνατός της έγινε γνωστός μέσα από ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα. Η ηθοποιός όπως αναφέρει έφυγε από τη ζωή σήμερα Κυριακή στις 7 το πρωί.

«Μόλις πληροφορήθηκα από τον πατέρα Συμεών το θλιβερό νέο που θα μας γεμίσει όλους πόνο. Η πολυαγαπημένη μας, η σπουδαία ηθοποιός, η αγωνίστρια δημοκράτισσα, η αστείρευτη χιουμορίστα, η πολυτάλαντη συνάδελφος και ταυτόχρονα χαμηλών τόνων κι αθόρυβη φίλη μας έφυγε από κοντά μας σήμερα στις 7 το πρωί. Ντινακι μας, που μας χάρισες τόσες σπουδαίες ερμηνείες στο Θέατρο κι ανεπανάληπτες δημιουργίες κάθε είδους στην τηλεόραση θα μας λείψεις πολύ. καλό ταξίδι γλυκιά μας αγαπημένη», ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας συγκινημένος για την απώλεια της Ντίνας Κώνστα.

Το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει γνωστό μέσα από δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso ότι η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας κάνοντας λόγο για άνοια και πως βρισκόταν σε ίδρυμα για ηλικιωμένους στην Αθήνα, ενώ είχε στο πλευρό της την αγαπημένη της ανιψιά.

Η Ντίνα Κώνστα έχει διέγραψε μεγάλη πορεία στον ελληνικό καλλιτεχνικό χώρο από τη δεκαετία του 70 μέχρι και πριν από μερικά χρόνια τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση.

Οι ρόλοι της σε τηλεοπτικές σειρές έχουν αφήσει εποχή και έχουν αγαπηθεί πολύ. Οι ατάκες της στον ρόλο της «Ντένης Μαρκορά» στη σειρά «Δύο Ξένοι» (1996-1997) των Ρήγα Αποστόλου μνημονεύονται ακόμα.

Η Ντίνα Κώνστα είχε γεννηθεί στη Σάμο το 1938. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της. Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965. Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Στους χαρακτηριστικούς τηλεοπτικούς της ρόλους και αυτοί στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας». Δεν παντρεύτηκε ποτέ, επειδή δεν της άρεσε η δέσμευση του γάμου.