/Δικαίωμα

Δικαίωμα

Γράφει η Άννα Ζανιδάκη

Τι κι αν έχουν περάσει τα χρόνια,όπως θέλουν κάποιοι να λένε και να καυχιούνται,πως τα έρμα τα γηρατειά ,δεν έχουν θέση ανάμεσά μας,αφού κατά τους δικούς τους άνοους εγκεφάλους,δεν παράγουν έργο και είναι χάσιμο χρημάτων οι συντάξεις τους .

Κι όμως είναι εκείνοι που κάποτε ,δίναν και τη ζωή τους ακόμα,για να μη στερηθεί το παιδί τους ,τα παιδιά τους,εσύ ο ίδιος το παραμικρό για να χεις τα πάντα.

Είναι εκείνος ο γονιός που πάσχιζε σε δύσκολες συνθήκες και καταστάσεις να τα φέρει εις πέρας και να βγάλει ασπροπρόσωπη την οικογένειά του,απέναντι σε ένα κοινωνικό σύνολο, που όλο και θα είχε κάτι να του πει ,κάτι να του προσάψει.

Είναι εκείνες οι μάνες που πάλευαν και μοχθούσαν στα σπίτια τους,χωρίς τις ελάχιστες ανέσεις και με συνθήκες,όχι μόνο σκλαβιάς,όσο αφορά την αντιμετώπιςή τους ,απ τους δήθεν αφεντάδες τους ,αλλά εκείνες που μοχθούσαν να σας κάνουν καλύτερους ανθρώπους.

Πως μωρέ ,τώρα θα τις δείτε στα μάτια ,εσείς που παίζετε τη ζωή σα λοταρία και στοιχιματίζετε ποιος θα πρέπει ή όχι να πεθάνει;

Ποιοι είστε εσείς που παίρνεται τη Δαμόκλειο Σπάθη και τέμνεται ,τεμαχίζεται τις ψυχές των άλλων ,που τους θέλουν ακομα στη ζωή τους ,να ναι ανάμεσά τους ?

Δεν υπάρχει ..πεθανόμετρο.όπως λέει και ο έγκριτος εν Ελλάδει Λημοξιολόγος και όχι μόνο..εγκεκριμενέστατος Επιστήμων καθώς καίμε όλα τα τ άλλα διαπιστευτήρια που στοιχειοθετούν την ύπαρξή του ,τη Χριστιανική και την ευλογημένη απ τον ΥΨΙΣΤΟ.

Ποιος να θελήσει να δικαιολογήσει,να ταυτισθεί μ αυτές τις απόψεις και μ αυτά τα αδικαιολόγητα επιβεβλημένα εν μέρει ,λανθάνοντα και ισχυρώς παράννοια κατακάθια μνήμης και συλλογισμό;

Μακάρι να σταματήσουν αυτοί οι ψίθυροι, που όμως στα δικά μου αυτιά τα τελευταία χρόνια γίνονται εμβοές ,ασυννείδητων στάσεων ,κρίσεων και κριτικών κατά ζωής!

Τι να φταίνε οι άνθρωποι που χουν χρόνια δοσμένα και το καντηλάκι τους ανάβει ακόμα,ενώ άλλων, δυστυχώς, μικρότερων, κηρύχτηκε η παύση του;

Τι να φταίει ο έρμος ο μπαρμπαδάκος που θέλει να ζήσει,γιατί η ζωή,ας το καταλάβουμε καλά ,είναι γλυκιά ,παρόλες τις πίκρες της ,αν κι εφόσον είναι σε συνθήκες τέτοιες ,αυτοεξυπηρέτησης μεν κι όχι να βλέπουμε μια συνεχή κατηφόρα υγείας ,άθελλά τους .

Δικαιώμά έχουν οι πάντες σ αυτό το Γολγοθά ,που είτε κουβαλούμε μικρό ή μεγάλο Σταυρό,θέτουμε τους εαυτούς μας ,εις την Κρίσιν του Κυρίου ΜΑΣ και μόνο.

Ολοι οι υπόλοιποι ,ωχριούσε απέναντί του και ας αρκεστούμε να παρέχουμε αγάπη ,σεβασμό,εκτίμηση ,βοήθεια , αλληλεγγύη,τώρα που είναι ΕΝ ΖΩΗ ,όλα τα άλλα τα λόγια είναι φτώχεια πιστεύω κατά την ταπεινή μου άποψη.

Αν δεν έρθει η ώρα που ΕΚΕΙΝΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΕΙ ,,εμείς δεν έχουμε απαραιτήτως κανένα δικαώμα, για ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ..ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΑΙ ΟΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΚΙ ΑΝ ΦΕΡΕΙ.