/Ανοιγοκλείνει!

Ανοιγοκλείνει!

Γράφει η Άννα Ζανιδάκη

Το ρημάδι το χρήμα που αν δεν ξέρεις πως να το χρησιμοποιήσεις, είναι τόσο δύσκολη η θέση που θα βρεθεί ο κάτοχός του, που δεν φαντάζεται, ούτε μπορεί να διανοηθεί το πόσο άσχημο αντίκτυπο θα χει.

Κανένας που δεν κατάφερε να χειριστεί το χρήμα , δεν είναι σε θέση να δει και να αντιληφθεί τόσο την αναγκαιότητά του, όσο και την απαραίτητη του γνώση για τα περαιτέρω, μιας κακής διαχείρισης.

Κι όμως το ρημαδιασμένο, ανοίγει στόματα, κλείνει στόματα και από μόνο του σίγουρα με καλή ρέγουλα και ανάλογο χειρισμό, θα ναι σε θέση ο οποιοσδήποτε να το κατέχει με τρόπο και για καλό σκοπό μόνο.

Κλείνει στόματα μεν, αλλά ποτέ για το καλό του άλλου, παρά για να δηλώσει την αποστασιοποίηση του, από την πάσα είδους αλήθεια και να μη χρειαστεί να κριθούν αληθινά και δυνατά, παρ όλες τις παρατυπίες τους και τις ανορθόδοξες μεθόδους αναπόδεικτης ένδειξης της αλήθειας τους.

Εγώ θα πω ένα πράγμα και μοναδικό, αν είναι να παραποιούν αλήθειες και να μη σώζεται ένας αθώος , να τα κάψουν.

Πόσες φορές δεν είδαμε να ανοίγει εκείνες τις πόρτες που για τον χ ψ λόγο, ώστε να σώζονται και ψυχές , επώδυνες καταστάσεις να βρίσκουν ευτυχώς λύσεις, αλλά ένα είναι αυτό που πονάει και καίει όλους κι όλες μας.
Χωρίς χρήμα τίποτα δε γίνεται και χωρίς χρήμα, ούτε η ίδια μας η ζωή πια δεν έχει αξία, υπόσταση και αληθινό νόημα!