/Μια νέα “Σχεδία”

Μια νέα “Σχεδία”

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μανίκας, συγγραφέας

Η αλληλεγγύη δεν είναι κάτι δεδομένο, όπως κι η ανιδιοτέλεια. Η θεωρητικολογία και η αδιαφορία, καταλαμβάνουν κυρίαρχη θέση σε έναν κόσμο καλών προθέσεων με ελάχιστη διάθεση για δράση κι ανάληψη ευθύνης. Η “Σχεδία” αποτελεί, από τη στιγμή που εμφανίστηκε, μια όαση αληθινής στήριξης των αστέγων. Μια πρωτοβουλία που μας φέρνει αντιμέτωπους με τις συνηθισμένες δικαιολογίες και τις υπεκφυγές που μας κρατούν “ασφαλείς”, μακριά από τη δραστηριοποίηση και την έμπρακτη συνεισφορά.

Όλα αυτά τα χρόνια, η “Σχεδία” στάθηκε ως ένα από το πιο ουσιαστικά μέσα, όχι απλώς οικονομικής ενίσχυσης ανθρώπων που έμοιαζαν να αγγίζουν τα δικά τους αδιέξοδα, αλλά κυρίως ένα μονοπάτι επανόδου στο ενεργό πλέγμα του κοινωνικού ιστού.

Το οικονομικό τέλμα είναι μόνο το πρώτο στάδιο σε μια υπαρξιακή τελμάτωση που έρχεται να σε καταπιεί οριστικά. Κι η απάντηση στο τέλος, είναι μια καινούρια αρχή, όπως αυτή που προσφέρει η “Σχεδία”, μακριά από επιτηδευμένες προσφορές και επιδοτούμενες φιέστες.

Το Σχέδια – Home, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας χώρος συνάθροισης με κοινωνική ταυτότητα και πολιτιστικό στίγμα.

Καφέ – μπαρ, εστιατόριο, είδη δώρων, εργαστήρια. Αυτή την εβδομάδα παρουσιάστηκε το νέο μενού, για κάθε γούστο και διάθεση, κι όλα δείχνουν σαν να γίνεται επανεκκίνηση με νέα πνοή, Ένα νέο ξεκίνημα, με όλη την έως τώρα εμπειρία και τη γνώση και προχωρά στα επόμενα δημιουργικά βήματα. Με κλασικές και σύγχρονες γεύσεις, με ευαισθησία για το περιβάλλον και τους εργαζόμενους με ενδιαφέρον για όποιον βρίσκεται σε ανάγκη.

Όσοι δεν έχετε ακόμη “μυηθεί” στην της “Σχεδίας”, περάστε μια βόλτα από την Κολοκοτρώνη 56 στο κέντρο της Αθήνας. Είναι σίγουρο ότι θα νιώσετε την αύρα ενός άλλου, γοητευτικού κόσμου και ότι “ξοδέψετε” θα μετατραπεί σε κινητήριος δύναμη για συμπολίτες μας που τη χρειάζονται.