/Κάτασπρα

Κάτασπρα

Γράφει η Άννα Ζανιδάκη

Ας προσπαθήσουμε τους ωκεανούς της σκέψης μας και του είναι μας να τους γαληνεύουμε, ώστε τα ταξίδια των αποφάσεών μας να γίνονται θεμιτά και αποδεκτά από όλους μας .

Ας καταφέρουμε μέσα απ’ τις δίνες των υδάτων των περιοχών της τύχης, ακόμα και της συνέντευξης των δύο εαυτών μας , ας υπερτερήσει ο καλός, έναντι του κακού.

Ας δώσουμε τα παράσημα της λογικής, ενάντια σε παρορμητικές δηλώσεις και εκδηλώσεις παράτυπης απώλειας σωφρονιστικών διαδηλώσεων, σε κατακρεούργηση αδικημάτων και προσφορών,

Αιγαιοπελαγίτικα τοπία, συνεπαρμένα απ’ τα λευκά αγνά χρώματα , συνυφασμένα με τους αφρούς της θάλασσας και της καθάριας θωριάς μας ,στα πελάγη και τις ακροθαλασσιές μας .

Τοπία που θέλουμε να τα αντικρίζουμε σε κάθε μας σκέψη, σε κάθε μας απόφαση, αφού στηρίζουμε πάση θυσία και ειλικρίνεια τα πιστεύω μας ,χωρίς υπεκφυγές και διαπληκτισμούς.

Το ορθό και σωστό βήμα , διάβημα της ελεύθερής μας διατύπωσης και αξιοπρέπειας της γνώσης και της επίγνωσης ,μέσα απ’ τα καθάρια ύδατα των περιοχών μας .

Εκείνοι οι χάρτες ταξιδιωτικοί , για τα δικά μας μετέωρα ποτέ βήματα παρά ενισχυμένα και δρομολογημένα αποτυπώματα για τη δική μας έλευση ,από τούτο τον μάταιο κόσμο ,όπως συνηθίζουμε να λέμε.

Πρακτορεία μεταδόσεων ειδήσεων των δικών μας θέλω ,τα δικά μας πρέπει ,σε αντιστοιχία, αποδοχή και παραδοχή, λευκών σεντονιών αγνότητας μας ,στην καρδιά και στο μυαλό μας .

Ανέφελα τα σκήπτρα που θα της αποδοθούν σε θρόνους και διαβήματα όχι της πλουτοκρατίας της κοινωνικής μας βαθμίδας, παρά του πλούτου της εγκράτειας και της ψυχικής και μόνο ισορροπίας μας !