/Γαλήνη!

Γαλήνη!

Γράφει η Άννα Ζανιδάκη

Τα τόσα μας προβλήματα που άλλοτε είναι άλυτα παρά την επιμονή μας και την προσμονή μας και άλλοτε επιδέχονται επίλυσης , ίσως θα ναι καλό , να τα αντικρίσουμε μέσα από αυτό το γαλήνιο τοπίο σκέψης κι επίσκεψής μας !

Στοιχηματίζουμε στις σκιές του παρελθόντος και αποτίμουμε τα εύσημα στις ανατροπές και ανασκαφές ,των εσωψύχων μας με διαύγεια του νου και την επίσπευση της ψυχικής μας ηρεμίας .

Καταπονημένες οδύνες των δικών μας χρόνων, έρχονται και αντιπαρέρχονται σε σχεδιασμούς και πλάνα εσωτερίκευσης τους μα αυτά τα γαλήνια τοπία , θα ναι σε θέση να αντικρούσουν κάθε τι άσχημο και ανώφελα υπό σκέψιν από εμάς .

Γαλήνη περισσή, συντρέχει στην όραση , στη θέληση να ακούσουμε τον παφλασμό εκείνων των υδάτων, που θα αρκεστούν να συντρέξουν σε κάθε μας φόβο ή ενδοιασμό.

Ουράνια τα μελλούμενα καθώς αντικρίζουμε το γαλανό της θάλασσας και το μπλε του χάρτη, που λέει και το τραγούδι, μα ο ουρανός αυτός θα ναι πάντα δικός μας ,υπό το άγρυπνο βλέμμα της θέλησης και της δικής μας και μόνο κατάκτησης.