/Δεν ήταν Ράδιο Αρβύλα, αυτό το revenge porn

Δεν ήταν Ράδιο Αρβύλα, αυτό το revenge porn

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μανίκας ,συγγραφέας

Είναι πάντα ένα σοκ, η είδηση ότι κάποιος που παρακολουθείς καθημερινά μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες συμπεριφέρεται με τόσο χυδαίο τρόπο. Η στυλιζαρισμένη εικόνα που αποκομίζουμε από τα ΜΜΕ δεν μας αφήνουν περιθώρια να ξεφύγουμε από την εξιδανικευμένη, απολύτως θετική εντύπωση. Κατά μια έννοια, δεν διανοούμαστε ότι τα πιο λαμπερά πρόσωπα του δημόσιου βίου, είναι ικανά για πράξεις και στάσεις που μόνο εγκληματίες ή έστω περιθωριακοί άνθρωποι επιλέγουν.

Προφανώς και κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι πάντες, θεωρητικά, είναι ικανοί για τα πάντα.

Πολλές φορές μάλιστα αυτοί που γίνονται πιο δεικτικοί και επικριτικοί με τους γύρω τους, καταλήγουν να αποδεικνύονται οι πλέον ανασφαλείς και επιρρεπείς σε, κάθε είδους, ανάρμοστες νοοτροπίες.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος υπήρξε ένας από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς παραγωγούς με εμπειρία στο ροκ και παρουσία στα ΜΜΕ εδώ και δεκαετίες. Βρέθηκε στην παρέα του Ράδιο Αρβύλα, με περιορισμένο μεν ρόλο, αλλά χαρακτηριστική παρέμβαση. Δεν έδωσε ποτέ δικαιώματα για σχολιασμό της προσωπικής του ζωής και υπήρξε πάντοτε τυπικός και στο δημόσιο λόγο για θέματα όπως η κακοποίηση ή το bullying.

Υπήρξε μάλιστα, όπως η εκπομπή συνολικά, πολύ επικριτικός για τα περιστατικά που προέκυψαν στο χώρο του θεάματος. Ζητούσε επιτακτικά ανάληψη ευθύνης, από υπευθύνους και μη. Διαρρήγνυε τα ιμάτια του, για τη μη γρήγορη αντίδραση στα ερεθίσματα, για τη μη έγκαιρη γνωστοποίηση των συμβάντων από όσους γνώριζαν, και κυρίως για την έλλειψη άμεσης αντιμετώπισης ακόμη κι όταν οι “υπεύθυνοι” αγνοούσαν το παρελθόν του δράστη.

Με αυτή τη λογική, το δικό του revenge porn, αυτή η μικρόψυχη στάση του, της διαπόμπευσης κι εξευτελισμού του πρώην συντρόφου σου, με τη δημοσίευση προσωπικών στιγμών, θα έπρεπε να είναι αναγνωρίσιμη από τους φίλους του, και να τον έχουν κρατήσει σε απόσταση, αν όχι να τον έχουν καταγγείλει εδώ και καιρό.

Life is a bitch και εκδικείται όσους προκαλούν με περισπούδαστο ύφος, τους πάντες, να καταθέσουν διαπιστευτήρια αγιότητας.

Έρχεται η ώρα που η δική σου κόπρος του Αυγεία, θα ανέβει από τα έγκατα του υπονόμου, η βρωμιά θα μυρίσει και θα σε περιλούσει με την τοξικότητα της. Κρίμα, Στάθη…