/Βιβλιοκριτική: Η Νύχτα των Μαγισσών (Gustav Meyrink) 

Βιβλιοκριτική: Η Νύχτα των Μαγισσών (Gustav Meyrink) 

Γράφει ο Γιώργος Δόλγυρας, αρθρογράφος – συγγραφέας

Οι πρότυπες εκδόσεις Πηγή παρουσιάζουν σε πρώτη μετάφραση στα ελληνικά, ένα έργο που αποτέλεσε σταθμό στην λογοτεχνία του φανταστικού, το οποίο είχε απαγορευτεί από τους Γερμανούς Ναζί.

Η Νύχτα των Μαγισσών του Gustav Meyrink ένα βιβλίο φαντασίας με φόντο τη Βοημία στα τέλη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, που απετέλεσε σταθμό στη λογοτεχνία του φανταστικού!

Σε ένα σκοτεινό, μυστηριακό, μυστικιστικό περιβάλλον ενός κάστρου της Βοημίας εξελίσσονται οι ιστορίες, στα τέλη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, λαμβάνουν χώρα μία σειρά από φαντασμαγορικές καταστάσεις, όλες κατά τη διάρκεια της λεγόμενης Βαλπούργειας Νύχτας ( η Παγανιστική γιορτή για τον ερχομό της άνοιξης, που λαμβάνει χώρα στις 30 Απριλίου και 1 Μαΐου σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης).

Το βιβλίο είναι αυτό ακριβώς που περιμένει ο αναγνώστης του είδους και πρόκειται να ενθουσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Απλώνονται μέσα στο απόλυτο σκότος ιστορίες διάφορων ανθρώπων που μπλέκουν με δαίμονες και σκοτεινές υπάρξεις με το ανάλογο πάντα φινάλε που προμηνύεται από μία τέτοια σύγκρουση. 

Ο Gustav Meyrink (1868 1932) δε θεωρείται τυχαία από τους σημαντικότερους γερμανόφωνους της εσωτερικής λογοτεχνίας και του φανταστικού.

Ντυμένο στα μαύρα με το πέπλο της νύχτας, ένα από τα βιβλία που δεν μπορείς να τα αφήσεις μέχρι να τα τελειώσεις…