/Συνέντευξη: 10+1 Ερωτήσεις στις Mati & Ariel

Συνέντευξη: 10+1 Ερωτήσεις στις Mati & Ariel

Το νεανικό τραγουδιστικό ντουέτο Mati & Ariel απέναντι στις 10+1 Ερωτήσεις που τους θέτει ο Κωνσταντίνος Μανίκας, ενόψει του νέου τους LIVE.

Πώς προέκυψε η δημιουργία του συγκροτήματος και τι στίγμα θέλετε να αφήσετε στη μουσική σκηνή;

Γνωριστήκαμε στην Κυψέλη στην περίοδο της καραντίνας και όντας καλές φίλες περνάγαμε πολύ χρόνο μαζί. Έτσι, αποφασίσαμε να φτιάξουμε μία Pop World Music μπάντα προκειμένου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας  και για να κάνουμε και οι δυο αυτό που αγαπάμε τόσο πολύ. Μας ένωσαν η κοινή αισθητική στη μουσική, η αγάπη για την έννοια της διαφορετικότητας  και η  δίφωνες διασκευές. Είμαστε δύο διαφορετικοί χαρακτήρες που όμως συνυπάρχουν  και αλληλοϋποστηρίζονται. Το στίγμα που θα θέλαμε να αφήσουμε στην Αθηναϊκή μουσική σκηνή  και όχι μόνο είναι πολυπολιτισμικό και χωρίς σύνορα.

Πιστεύετε ότι σας ταιριάζει ένα συγκεκριμένο μουσικό είδος ή είστε ανοιχτές σε εντελώς διαφορετικές επιρροές;

‘Aριελ  – Με ενδιαφέρουν όλα τα είδη μουσικής και τα αγαπώ πάνω κάτω όλα. Ήμουν πάντα πολύ ανοιχτή σε αυτό. Iσως έχει να κάνει και με τα πολλά μέρη από τα οποία κατάγομαι (Ελλάδα, Δανία, Εκουαδόρ, Γαλλία) αλλά και τα πολλά είδη χορού που έκανα μικρή (μπαλέτο, φλαμένκο, λάτιν, τζαζ). Ήταν πάντα μέσα μου τα πολλά είδη και αυτό με ενδιαφέρει να εκφράσω και καλλιτεχνικά.

Μάτι – Από μικρή ηλικία άκουγα διαφορετικά είδη μουσικής όπως τζαζ , ποπ ξένο και ελληνικό, rnb , rap, ροκ , grunge και έπειτα μετακομίζοντας στην Ιταλία άκουγα περισσότερο cantautorato italiano, latin , ισπανικά και γενικότερα μεσογειακή μουσική

Να περιμένουμε σύντομα την κυκλοφορία κάποιου single ή και άλμπουμ;

Το άλμπουμ είναι το όνειρο κάθε καλλιτέχνη και είναι ένας από τους κύριους στόχους μας για το κοντινό μέλλον, γι αυτό και έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε το πρώτο μας single.

Πώς διατηρούνται οι ισορροπίες σε ένα γκρουπ; Η διαφορετικότητα βοηθάει ή διχάζει δημιουργικά;

Οι ισορροπίες σε ένα γκρουπ δουλεύονται καθημερινά και οι δοκιμασίες βοηθούν στο να δημιουργηθεί μία πιο σταθερή ταυτότητα. Η διαφορετικότητα είναι ένα ενδιαφέρον αλλά και δύσκολο κομμάτι  και απαιτεί σταθερή επικοινωνία.  Είμαστε δύο άτομα  άρα δουλεύουμε πάντα με στόχο το 50/50 και έτσι τα πράγματα ισορροπούν και μοιράζονται. Επίσης βοηθάει η μια την άλλη ανάλογα με τους τομείς που μπορεί να έχει μεγαλύτερη κλήση και έτσι μοιράζονται και οι «δουλείες»( πχ- μακιγιαζ,  social media, αφησα, styling, επικονωνια κλπ). 

Τι χρειάζεται ένα συγκρότημα για να απευθυνθεί και στο διεθνές κοινό;

Σίγουρα χρειάζεται ταυτότητα, αυθεντικότητα και ποιότητα όσο αναφορά τον  ήχο και την εικόνα. 

Είναι τελικά οι ζωντανές εμφανίσεις αυτές που καταξιώνουν έναν καλλιτέχνη στη συνείδηση του κοινού;

Σιγουρά οι ζωντανές εμφανίσεις σε φέρνουν πιο κοντά στο κοινό και γίνεσαι μια όμορφη ανάμνηση στο μυαλό του κάθε αποδεκτή. Για μας αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η επικοινωνία σε ένα live είναι πολύ πιο άμεση απ’ ότι στα social.  Τραγουδάμε για τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να είναι μαζί μας αυτή τη στιγμή και να μοιραστούν αυτή τη συνθήκη.  Μετά ερχόμαστε σε επαφή με το κοινό , γνωριζόμαστε , γινόμαστε μια μεγάλη παρέα.

Τι ρόλο έχει πλέον η μουσική, στην ψηφιακή εποχή μας, όπου σχεδόν όλα κινούνται μέσω YouTube; 

Το Youtube είναι ένα πιο άμεσο εργαλείο μέσω του οποίου το υλικό σου μπορεί να φτάσει σε περισσότερα μέρη και σε μεγαλύτερο αριθμό ατόμων. Η μουσική στο Youtube και στα social  συνεργάζεται με την εικόνα η οποία την αναδεικνύει. 

Ποια είναι η γνώμη σας για τα μουσικά reality shows;

Άριελ – Είναι μεγάλη κουβέντα. Σίγουρα προσφέρουν προβολή αλλά και μπορούν να αποπροσανατολίσουν ή να απογοητεύσουν ένα παιδί που μόλις ξεκινάει και δεν έχει βρει την ταυτότητα του καλλιτεχνικά.

Μάτι – Πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμος και συνειδητοποιημένος για να μπορέσει να αντιμετωπίσει έναν τέτοιου είδους ανταγωνισμό.

Θα πρέπει ο καλλιτέχνης να αρθρώνει λόγο για τις κοινωνικές εξελίξεις ή οφείλει να παραμένει αφοσιωμένος αποκλειστικά στο δημιουργικό του έργο;

Οι κοινωνικές εξελίξεις είναι καταιγιστικές και  όλοι μας προβληματιζόμαστε καθημερινά με όλα αυτά που γίνονται γύρο μας. Σίγουρα θα πρέπει όλοι μέσα στο κοινωνικό μας πλαίσιο  να παρατηρούμε και να αρθρώνουμε  λόγο στην πραγματική ζωή  και όχι μόνο μέσω  των social media. Πολλοί  μπορεί να ξέρουμε άτομα στο περίγυρο μας, στη γειτονιά,  που κακοποιούνται.  Τι κάνουμε όμως εμείς γι αυτό; Παίρνουμε θέση; Ενδιαφερόμαστε πραγματικά;  Τους παροτρύνουμε να απευθυνθούν σε κάποιον ειδικό η αρμόδια αρχή; Η προσωπική ευθηνή  του καθενός απέναντι στο κοινωνικό σύνολο  είναι εξίσου σημαντική  είτε είναι καλλιτέχνης είτε όχι.  

Ένας μήνας “καραντίνα”. Ποιοι είναι οι πέντε δίσκοι που θα θέλατε μαζί σας;

Future Nostalgia- Dua Lipa 

Frank – Amy Winehouse 

Rosalia – Motomami 

Marina Satti – YENNA 

Sza – SOS 

Διαλέγετε παρέα για ολιγοήμερη απόδραση. Ποιους καλλιτέχνες, ανεξαρτήτως ιστορικής περιόδου δράσης, θα συμπεριλαμβάνατε;

Edit piaf,  Dua lipa, Zaz, Angele, Anna Vissi,  Despoina Vandi , Marina Satti, Rosalia ,Bebe , Elisa, Celia Cruz 

 

* Το επόμενο live τους είναι στις 28 Δεκεμβρίου στο Μουσικό Κουτί στο γκάζι ( Κωνσταντινουπόλεως 70) στις 22.00. Είσοδος – 5 εύρω. Τηλ επικονωνιας- 6948554236