/Απονομή Υποτροφιών Μαρία Κάλλας

Απονομή Υποτροφιών Μαρία Κάλλας

Δύο ταλαντούχοι λυρικοί τραγουδιστές έλαβαν την «Υποτροφία Μαρία Κάλλας» για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024

Το Σωματείο «Υποτροφίες Μαρία Κάλλας», το οποίο ιδρύθηκε από την ίδια τη μεγάλη καλλιτέχνιδα μετά τις ιστορικές εμφανίσεις της στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, απένειμε, μετά από Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 10 Ιουλίου 2023, δύο υποτροφίες λυρικού τραγουδιού για τελειοποίηση σπουδών στο εξωτερικό.

Οι νέοι Υπότροφοι Μαρία Κάλλας είναι ο κόντρα τενόρος Άγγελος Κυδωνιεύς και η σοπράνο Ματίνα Τσαρουχά. 

Στις «Υποτροφίες Μαρία Κάλλας» Πρόεδρος είναι ο Κωνσταντίνος Πυλαρινός και Γενικός Γραμματέας ο Κυριάκος Λουκάκος. 

Την Κριτική Επιτροπή των «Υποτροφιών Μαρία Κάλλας» αποτελούν οι διακεκριμένοι καλλιτέχνες: Αλεξία Βουλγαρίδου, Λουκάς Καρυτινός, Γιώργος Κουρουπός, Μίλτος Λογιάδης και Άρης Χριστοφέλλης.

 

Αθήνα, 11 Ιουλίου 2023

 

Με την παράκληση της δημοσίευσης

Σας ευχαριστούμε

 

Βίκυ Πυλαρινού

Σωματείο Υποτροφίες Μαρία Κάλλας

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

mcallas@megaron.gr

  1. 210 7282 566 / 567

 

 

Την προκήρυξη νέου Διαγωνισμού ανακοίνωσε το Σωματείο Υποτροφίες Μαρία Κάλλας, τιμώντας έμπρακτα, όπως κάθε χρόνο, την επέτειο γενεθλίων της μεγάλης Ελληνίδας καλλιτέχνιδος (2/12/23).

Την προκήρυξη Διαγωνισμού για την απονομή της Υποτροφίας Μαρία Κάλλας έτους 2023-2024, αποφάσισε το Δ.Σ. του Σωματείου, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Κώστας Πυλαρινός και ο Γραμματέας Κυριάκος Λουκάκος. Την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού απαρτίζουν φέτος οι Αλεξία Βουλγαρίδου, Λουκάς Καρυτινός, Γιώργος Κουρουπός, Μίλτος Λογιάδης και Άρης Χριστοφέλλης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός ιδρύθηκε από την ίδια την Μαρία Κάλλας πριν από 60 χρόνια με σκοπό την υποστήριξη ταλαντούχων νέων Ελλήνων καλλιτεχνών στην τελειοποίηση των σπουδών τους στην όπερα. Με την υποτροφία αυτή έχουν τιμηθεί διεθνώς διακεκριμένοι καλλιτέχνες, όπως η Αγνή Μπάλτσα, η Τζούλια Σουγλάκου, η Χριστίνα Πουλίτση, ο Χριστόφορος Σταμπόγλης, ο Δημήτρης Τηλιακός, ο Άρης Αργύρης και δεκάδες άλλοι.

 

Πληροφορίες για τους όρους του Διαγωνισμού στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

https://sfm.gr/ypotrofies-maria-kallas/