/Εκδήλωση: Αυτοάνοσα – νέες εξελίξεις

Εκδήλωση: Αυτοάνοσα – νέες εξελίξεις

Το Πανελλαδικό περιοδικό «Πατρινόραμα hellenic» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και την υποστήριξη του Δ. Πατρέων πραγματοποίησε την Δευτέρα 6 Μαρτίου στην «Αγορά Αργύρη» ημερίδα με θέμα «Αυτοάνοσα νοσήματα, τρόποι αντιμετώπισης και τελευταίες εξελίξεις».

Χαιρετισμό απηύθυναν:

Η Βουλευτής της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπούλου
Η Αντιδήμαρχος Υγείας – Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων, Βίβιαν Σαμούρη
Η Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Δ.Ε Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα
Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου
Η Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου
Η πρόεδρος της ΕΛΕΑΝΑ, Μάχη Σαλαμαλίκη
Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας Μαργαριτα Καραγιωργου-Λαζαρη.
ΙΦΝΕ Αχαίας- Σωματείο ατόμων με νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας Νίκη Παπαγιαννοπούλου
Ο Dr. Παναγιώτης Τρίγκας νεφρολόγος ιδιοκτήτης της μονάδας χρόνιας αιμοκάθαρσης χορηγός της εκδήλωσης.
Ο καθηγητής Γιάννης Ματσούκας και η ομάδα του, θέλοντας να τιμήσουν τον βιοεπιστήμονα Γιώργο Χρούσο, του παρέδωσαν το ιστορικό λεύκωμα αφιερωμένο στον James Watson.

στην εκδήλωση μίλησαν :

Χρούσος Γεώργιος : Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Θέμα : «Έλεγχος του Στρες και Αυτο-ανοσία».
Xρίστος X. Λιάπης: MD, MSc, PhD Ψυχίατρος – Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Πρόεδρος ΔΣ KEΘEA, Μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας και επιστημονικός συνεργάτης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής , με θέμα : «Κατάθλιψη και αυτοάνοσα νοσήματα. Stress, φλεγμονή και χρόνιος πόνος στις θεραπευτικές τους προσεγγίσεις».
Καρόκης Δημήτριος: Ρευματολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ρευματολογικης Εταιρείας και Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολογων Ελλάδας. με θέμα: «Συστηματικά αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα».

Παπαθανασόπουλος Τάκης : Νευρολόγος- Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας Παν. Πατρών με θέμα: «Νευρικό σύστημα και αυτοάνοσα».

Κακοτρίχη Κατερίνα : Παιδίατρος – Παιδογαστρεντερολόγος με θέμα : «Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου (ΙΦΝΕ) στα παιδιά».

Αλαχιώτη Σοφία : Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, διδάκτωρ, με έδρα την Πάτρα, θέμα της ομιλίας : «Οι αυτοάνοσες παθήσεις στο δέρμα».

Στην ημερίδα παρέστησαν ο εισαγγελέας εφετών Νίκος Νικολάου, ο πρώην πρύτανης Γεώργιος Παναγιωτάκης και πλήθος κόσμου από την επιστημονική κοινότητα.

Την ημερίδα συντόνισε ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Παπαδιονυσίου

TAGS: