/Εγκαίνια του Εικαστικού Κέντρου ΜΙΝ · Αθήνα

Εγκαίνια του Εικαστικού Κέντρου ΜΙΝ · Αθήνα

Καλωσορίσατε σε ένα πολιτιστικό και καλλιτεχνικό γεγονός στην Αθήνα!

Ας γίνει πιο καλλιτεχνική η πολιτιστική ζωή, ας γίνει πιο πολιτιστική η καλλιτεχνική ζωή.

1η Αυγούστου 2023, 3μμ. Στο Εικαστικό Κέντρο ΜΙΝ (Ευβοίας 38, Άλιμος), εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση «Άνθη και Καρποί» του καθηγητή Zhu Tao (Τζου Ταο) της Κινεζικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών. Γεννημένος στο Qingdao (Τσινγκντάο) και πλέον καθηγητής στην Ακαδημία, ο καθηγητής Τζου Ταο αποφοίτησε από την Ακαδημία και τα έργα του έχουν διακριθεί σε εθνικά και επαρχιακά βραβεία, ενώ οι πίνακές του συλλέγονται από το Εθνικό Μουσείο της Κίνας, το Μουσείο της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Κίνας, το Μουσείο Χρωματικής Ζωγραφικής της Κίνας, το Προξενείο της Ολλανδίας στην Κίνα, καθώς και από ιδιώτες συλλέκτες.

 

Ο πολιτισμός είναι η ψυχή και η κινητήρια δύναμη μιας χώρας και ενός έθνους. Καθ’ όλη την παραδοσιακή κινεζική κουλτούρα, το ζίθερ, το Γκο, η καλλιγραφία, η ζωγραφική, τα ποιήματα και τα τραγούδια, όλα συμβάλλουν στη γαλήνη της ψυχής, στη βελτίωση της υγείας και στην προώθηση της αρμονίας. Αυτός είναι και ο λόγος που προωθούμε την ιδέα μιας «πιο καλλιτεχνικής πολιτιστικής ζωής και μιας πιο πολιτιστικής καλλιτεχνικής ζωής». Μεταξύ των Κινέζων που ζουν στην Ελλάδα, δεν λείπουν οι πολιτιστικές και καλλιτεχνικές διασημότητες ενώ υπάρχουν και πολλοί λάτρεις του πολιτισμού και της τέχνης, οι οποίοι προσπαθούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δικές τους δυνάμεις για να φέρουν τον υπέροχο και πατροπαράδοτο κινεζικό πολιτισμό και την κινεζική τέχνη στην Ελλάδα, μια χώρα με επίσης πανάρχαιο πολιτισμό και μακρά ιστορία.  

Ο πολιτισμός χρειάζεσαι εμβάθυνση και η τέχνη επικοινωνία. Οι Κινέζοι του εξωτερικού μπορούν να έρθουν σε επαφή με την ελληνική τέχνη και τον πολιτισμό, ώστε να «μπολιαστούν», να καλλιεργηθούν και να καταλάβουν και να κατανοήσουν την ουσία των συνειρμών τους και να ανακαλύψουν πως και οι δύο πλευρές είναι συμβατές μεταξύ τους και ολοκληρωμένες. Ας ενισχύσουμε τη συνομιλία κινεζικού και ελληνικού πολιτισμού και τέχνης, ιδίως για τους Κινέζους και τους Έλληνες καλλιτέχνες της Ελλάδας, ώστε να παρέχεται μια πλατφόρμα για ανταλλαγές. Ο Ελληνοκινεζικός Σύλλογος Πολιτιστικής & Καλλιτεχνικής Ανταλλαγής και το Εικαστικό Κέντρο MIN – Αθήνα γεννήθηκαν από αυτήν ακριβώς την ιδέα.           

 

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη δεξίωση των εγκαινίων.

MIN Art Center · Athens

Ημ/νια: 1 Αυγούστου 2023, 3:00 μ.μ.  

Διεύθυνση: Ευβοίας 38, Άλιμος, 17456 Αθήνα, Ελλάδα

Τηλ: +30 6971879116    

Instagram: @min_art_center

 

Οργάνωση:

Ινστιτούτο Κομφούκιος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών 

Ελληνοκινεζική Συνομοσπονδία Επενδυτών

Ελληνοκινεζικός Σύλλογος Πολιτιστικής & Καλλιτεχνικής Ανταλλαγής

Εικαστικό Κέντρο ΜΙΝ · Αθήνα

Ειδικές Ευχαριστίες:

Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα

Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στην Αθήνα

Κινεζική Ακαδημία Καλών Τεχνών

 

BONUS

“H ευημερία είναι εδώ”. Στις 3 Αυγούστου, από τις 14:00 έως τις 17:00, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν δημόσια διάλεξη και μάθημα ζωγραφικής του καθηγητή Zhu Tao στο Κέντρο Τέχνης MIN  ·  Αθήνα. Παιδιά και ενήλικες που τους αρέσει να ζωγραφίζουν είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν.

Τηλέφωνο Εγγραφής: +30 6983598446