/Δύο νέες ποιητικές συλλογές από τις εκδόσεις ΓΡΑΦΗ

Δύο νέες ποιητικές συλλογές από τις εκδόσεις ΓΡΑΦΗ

Ονειροψιθυρίσματα

Ποιητική Συλλογή

Συγγραφέας: Ευαγγελία Συροπούλου

Σελίδες 88

ISBN: 978-618-5638-32-0

Τιμή: 11,00€

 

Λόγια καρδιάς μέσα από έναν λυρικό, αισθαντικό ποιητικό λόγο παρουσιάζει η Ευαγγελία Συροπούλου μέσα από τα Ονειροψιθυρίσματα και τις εκδόσεις ΓΡΑΦΗ.  

Λόγια που διηγούνται άδηλα όνειρα, διδάγματα και ιστορίες μέσα από τις εμπειρίες της ζωής της.  Με ελεύθερη ψυχή κάνει ταξίδια και όνειρα  άλλοτε στη σιωπή και άλλοτε στα παραμύθια, με ένα ροζ, Απριλιάτικο  φεγγάρι για παρέα. Πάντα με την παρουσία της αγάπης δίπλα της. Ακόμα και στον θρήνο, τον ωγμό του παιδιού για τη μάννα του στα χαλάσματα της Σμύρνης. Ακόμα και όταν θεόρατα κύματα αφρίζουν επάνω στην κουπαστή της δικής της ζωής. Ακόμα και όταν το ταξίδι… τελειώνει.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Μεταξύ ύπνου και πραγματικότητας, μεταξύ ονείρου και ζωής, νοιώθεις ότι δεν υπάρχουν σκοτούρες και βάσανα.

Έτσι φτάνεις στην ελευθερία του ονείρου. Συνειδητό και ασυνείδητο, μνήμη και λήθη, γνώσεις κι εντυπώσεις, φαντασία και όραμα, αισθήματα και συναισθήματα, ονειροπολήσεις, αυταπάτες ή ψευδαισθήσεις, μαγικά συναντιούνται στα «Ονειροψιθυρίσματα»

Βιογραφικό συγγραφέα

Η Ευαγγελία Ν. Συροπούλου, γεννήθηκε και μεγάλωσε, στα γραφικά Φάρσαλα Θεσσαλίας.

Κατοικεί μόνιμα στη Λάρισα με την οικογένειά της.

Το μικρόβιο της γραφής χαραγμένο στην ψυχή της, τής έδωσε την ώθηση να ξεκινήσει ένα ταξίδι στο χώρο τής λογοτεχνίας.

Είναι απόφοιτος του τμήματος λογοτεχνίας και ποίησης στο: «Mathesis at Crete Univercity».

Παρακολούθησε διαδικτυακά μαθήματα, παιδικής λογοτεχνίας και μοντέρνας ποίησης του: «Harmony and Creativity». Επίσης, λογοτεχνία και ιστορία στο: «Εργαστήρι ζωής».

Πήρε μέρος σε σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο «Ελεύθερο πανεπιστήμιο – Πολίτες εν γνώσει».

Η πρώτη της ποιητική συλλογή: «Διαδρομές του Νου και της Ψυχής», εκδόθηκε το 2020.

Η παραμυθο-ιστορία: «Ο Μπακάκ – Άκης και η περιπέτειά του», είναι το δεύτερο βιβλίο της, με έκδοση το 2021.

Έργα της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, λογοτεχνικά λευκώματα και συλλογικές εκδόσεις, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στην αγγλική γλώσσα και παρουσιάστηκαν σε «Διεθνή φεστιβάλ ποίησης»

Είναι μέλος της «Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ. – ένωσης λογοτεχνών συγγραφέων Λάρισας» και της «Δ.Ε.Ε.Λ – Διεθνούς Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών», από την οποία βραβεύτηκε για την πρώτη της ποιητική συλλογή.


 

Ενήλικα αιμοσφαίρια

Ποιήματα

Συγγραφέας: Ευγενία Δουβή

Σελίδες 46

Μαλακό εξώφυλλο

ISBN: 978-618-5638-39-9

Τιμή: 8,00€

 

Αναζητώντας οδηγίες χρήσης για το δώρο της ύπαρξής της, η Ευγενία Δουβή, ποιεί τον λόγο της με αλήθεια και ρεαλισμό, με λέξεις που αναζητούν αιτίες, συνέπειες, αθώους κι ένοχους, αυτόφωτα κι ετερόφωτα όντα.  Όλα στο φως. 

Με το βλέμμα στραμμένο στον ουρανό και τα πόδια καρφωμένα στη γη, μας υποχρεώνει να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα, να διεκδικήσουμε το όνειρο με όλη τη δύναμη που δεν ξέρουμε ότι έχουμε, μένοντας ξύπνιοι. Δε χαϊδεύει δάκρυα -τα φυσικά αυτά παυσίπονα-, δεν ενδίδει στο Χάος και τα σκότη, δεν κλείνει Συμφωνίες με τους διάπυρους αγέρηδες. Ξεβράζεται σε βελούδινες ακτές κι ενηλικιώνεται αιμορραγώντας. Συναντάει τον Έρωτα και γλείφει το αίμα του. Γυμνά και απροστάτευτα τα σαρκία του δέχονται σφαίρες από αίμα, μέχρι που τα Ενήλικα αιμοσφαίρια ξεψυχούν αγκαλιασμένα. Το συναίσθημα λυτρώνεται όταν τα λόγια και οι σκέψεις γίνονται πράξη.

Τις μαύρες, τις κόκκινες και τις λευκές ημέρες της παρουσιάζει στο αναγνωστικό κοινό μια συγγραφέας που έρχεται για να ταρακουνήσει το σύμπαν, να το αναδιαμορφώσει με τον μόνο τρόπο που έχει, τις λέξεις που βρίσκουν φλέβα. 

Βιογραφικό συγγραφέα

Η Ευγενία Δουβή γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο ίδιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Σήμερα εργάζεται ως δικηγόρος. Τα Ενήλικα Αιμοσφαίρια είναι το πρώτο της βιβλίο.