/Διαδικτυακή Εκδήλωση: EUROPE OF CULTURE – Women of Europe Sing

Διαδικτυακή Εκδήλωση: EUROPE OF CULTURE – Women of Europe Sing

Το CulturePoint.gr έχει την χαρά και την τιμή να είναι χορηγός επικοινωνίας σε μια σημαντική διαδικτυακή εκδήλωση της “Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών”, που θα πραγματοποιηθεί μέσω zoom και θα μεταδοθεί live στο facebook, την Κυριακή 30 Μαϊου στις 20.00, ώρα Ελλάδος.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης κάθε εκπρόσωπος χώρας θα τραγουδήσει ένα παραδοσιακό τραγούδι που αντιπροσωπεύει καλύτερα τον πολιτισμό του.

Δείτε τους ομιλητές και όλες τις λεπτομέρειες στη σχετική ανακοίνωση:

The European Union of Women – EUW Culture Commission is delighted to invite you to the online event:

EUROPE OF CULTURE
Women of Europe Sing: My Country, my Roots, my Voice
on Sunday, May 30, 2021, at 17:00 GMT (London 18:00, Central Europe 19:00, Athens 20:00).

During the event, every national section will sing a traditional song that best represents its culture. Please forward this invitation to the members of your section. We urge all national sections to participate with a song. Let us know until Friday night what will be your song and who will present it.

Speakers:

– Eva Koulouriotis, EUW Culture Commission President
– Margaret Hales, EUW International President
– Aphrodite Bletas, EUW 1st International Vice-President, EUW-Hellas President
Moderators:
Eirini Papadimitriou – Kyriaki Mitsou

Join us via the Zoom platform link https://zoom.us/j/7391987353,
Passcode: 468613

Sponsors:

@culturepoint.gr @AudaxCyber @Noema Solutions – Communications & Public Relations

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών (EUW) ιδρύθηκε το 1953 – πριν ακόμη από την υπογραφή της συνθήκης της Ρώμης το 1957 για την δημιουργία της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας που ολοκληρώθηκε το 1958 – και έχει συμβουλευτικό ρόλο στο Συμβούλιο της Ευρώπης και Ειδικό Συμβουλευτικό ρόλο στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών (ECOSOC). Συμβάλλει, επίσης, στο έργο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέσω του Τμήματος Γυναικών του ΕΛΚ και των εθνικών βουλευτών. Αυτή η αποστολή πραγματοποιείται μέσω επιτροπών εργασίας που λειτουργούν σε κάθε χώρα αλλά και κεντρικά. Σήμερα αριθμεί 18 χώρες μέλη στις οποίες λειτουργεί ως ανεξάρτητος φορέας, όπως και στην Ελλάδα.

Στην Γενική Συνέλευση του 2019, η Ελλάδα και η Αυστρία πρότειναν την ίδρυση Επιτροπής Πολιτισμού, κάτι που έγινε αποδεκτό. Στο Δ.Σ. του 2019 που έλαβε χώρα στο Παρίσι, ορίσθηκα ως προσωρινή πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής έως τις επόμενες εκλογές. Η πρόεδρος της επιτροπής του αντίστοιχου ελληνικού τμήματος είναι η κα Μαρία-Χριστίνα Μπακλάβα. Η κα Εύα Κουλουριώτη είναι η αντιπρόεδρος του Ελληνικού τμήματος και υπεύθυνη για την λειτουργία των επιτροπών.