/Ατομική έκθεση Στάθη Πάνου “Φαινόμενα”

Ατομική έκθεση Στάθη Πάνου “Φαινόμενα”

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΑΘΗ ΠΑΝΟΥ ‘’ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ‘’. ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΜΑΙΟΥ 8 Μ.Μ

Η Gallery Art Prisma εγκαινιάζει την ατομική έκθεση του ΣΤΑΘΗ ΠΑΝΟΥ

‘’ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ’’, μια νέα πολυεπίπεδη εικαστική ματιά που σε βάζει στο δικό του εικαστικό αφήγημα, στις συνθέσεις του συνυπάρχουν φιγούρες κλασικών ζωγράφων με σύγχρονα στοιχεία.

Η Χρυσάνθη Κεραμέως (Επικοινωνιολόγος-πολιτιστική Διαχειρίστρια) αναφέρει στον κατάλογο της έκθεσης: ‘’Η συνθετική ανθρωποκεντρική του ματιά παντρεύει το παλιό με το καινούργιό ο κόσμος του Στάθη Πάνου γίνεται πολλές φορές ονειρικός και σουρεαλιστικός, άλλες φορές άκρως ρεαλιστικός συχνά κριτικός και ειρωνικός. Τα έργα του διατρέχονται από την εμφάνιση αναδιατυπωμένων αρχετύπων, που σχετίζονται με περισσότερο ή λιγότερο γνωστές μορφές πινάκων παλιότερων ζωγράφων, ανακαλώντας ιστορικές καλλιτεχνικές περιόδους όπως το Μπαρόκ, η Αναγέννηση αλλά και μεταγενέστερες όπως η art nouveau ή κάποιες περιπτώσεις του μοντερνισμου. Άλλες φορές μέσα στις συνθέσεις του Σ. Πάνου εμφανίζονται στοιχεία που αντλούνται από σύγχρονο φωτογραφικό υλικό. Οι μορφές αυτές που πολλές φορές παραπέμπουν σε μεταφυσικούς συσχετισμούς λειτουργούν ως όχημα για να θίγουν σημαντικά για τον καλλιτέχνη κοινωνικά και φιλοσοφικά ζητήματα, αλλά και αφορμές να επινοήσει πλαστικές λύσεις και ευρήματα. Πολύ σημαντικό στοιχείο στα έργα του Σ Πάνου αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται το χρώμα. Η χρωματική επιλογή της αρχικής μονοτυπίας αποτελεί τον οδηγό για την χρωματική διαχείριση στο τελικό αποτέλεσμα. Η εικόνα είναι σε απόλυτη συνοχή και το σύνολο αναδεικνύεται και επιβάλλεται συνθετικά αλλά και νοηματικά’’.

Ο Στάθης Πάνου αποφοίτησε από την ΑΣΚΤ το 2013, οι εικαστικές του αναζητήσεις τον οδήγησαν σε πολλές πόλεις του κόσμου Ρώμη(Ακαδημία καλών τεχνών της Ρώμης), Πανεπιστήμιο του Kingston της Αγγλίας, Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης NYU, μέχρι να αποκτήσει την δική του προσωπική εικαστική γλώσσα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ 5 ΜΑΙΟΥ ΕΩΣ 20 ΜΑΙΟΥ 2023

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ–ΤΡ/ΠΕΜΠ/ΠΑΡΑΣ 10.30-15.00 &

18.00-21.00

ΤΕΤ/ΣΑΒ 10.30 -15.00

GALLERY ART PRISMA

ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 187 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ 2104296790

FACEBOOK ArtPrisma-INSTAGRAM @natasathomakou