/ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ «BEST ΩΧ…» Ένα μίνιμαλ υπερθέαμα του Ιεροκλή Μιχαηλίδη

ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ «BEST ΩΧ…» Ένα μίνιμαλ υπερθέαμα του Ιεροκλή Μιχαηλίδη

DEUS Music Experience. Από 17 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο. Οι «Άγαμοι Θύται» επιστρέφουν στην Θεσσαλονίκη, μετά από 7 χρόνια!

Φέτος, με αφορμή τη συμπλήρωση 33 ετών από την ίδρυσή τους, οι «Άγαμοι Θύται» και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, παρουσιάζουν μία επετειακή παράσταση, ένα σκηνικό ταξίδι με σταθμούς τις καλύτερες στιγμές τους.

Ένα ταξίδι με επιβάτες – προσκεκλημένους επί σκηνής όλους τους κατά καιρούς «Άγαμους», όλους δηλαδή τους σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν μαζί τους.  

Οι παραβάτες των κωμικών νόμων, η dream team του γέλιου, με τη ρηξικέλευθη και λοξή ματιά τόσο στην τρυφερότητα της νοσταλγίας όσο και στην αμεσότητα της επικαιρότητας, με το μοναδικό κωμικό ιδίωμα που διαθέτουν, έρχονται να μας ξεσηκώσουν, αψηφώντας τα κλισέ της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης.

Η νέα τους επετειακή παράσταση είναι ένα ανθολόγιο των καλύτερων σκηνικών στιγμών της περίφημης ομάδας, μια ιστορική διαδρομή, μια προσέγγιση της σάτιρας «άνευ βωμολοχίας».

Υποστηριζόμενη από ιδιαίτερες υποκριτικές ερμηνείες, διασκεδαστικές χορογραφίες, ωραίες μουσικές και τραγούδια που ισορροπούν ανάμεσα σε λαϊκά, δημοτικά και Βαλκανικά ηχοχρώματα ενώ συνδιαλέγονται με τους δυτικούς ήχους του rock n roll, του swing και του cabaret.

Με βασικό άξονα πάντα την κωμωδία και το διονυσιακό στοιχείο και πυλώνες την επικαιρότητα, το stand-up comedy, τα θεατρικά σκετς και την παντομίμα, με επιρροές από την κλασική Ελληνική επιθεώρηση, τον βουβό κινηματογράφο και το φιλολογικό cabaret, μας παρουσιάζουν μια ξεκαρδιστική παράσταση με αφορμή τα καλλιτεχνικά τους γενέθλια.

Εμπρηστές της νωχέλειας και του εφησυχασμού, μας προσφέρουν το αντίδοτο στο στημένο, το φθηνό και το ευκαιριακό, με ζωντάνια και αμεσότητα, με εξόχως κωμικά, ανατρεπτικά, σατιρικά και αυτοσαρκαστικά κείμενα. Κάποια που μας θυμίζουν τις καλύτερες στιγμές της καριέρας τους και άλλα που θα μας χαρίσουν νέες γλυκιές αναμνήσεις μέσω του εύθυμου σχολιασμού της σημερινής επικαιρότητας.

 

Κείμενα: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιώργος Κλήμεντος, Χρήστος Τολιάδης, Βαγγέλης Νάσης

Σκηνοθεσία: Ιεροκλής Μιχαηλίδης 

Χορογραφίες: Μάρκος Γιακουμόγλου

 

Με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Δημήτρη Σταρόβα, Χρήστο Μητρέτζη, Ρούλα Μανισσάνου,

Ταξιάρχη Χάνο

Φιλική Συμμετοχή: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

Τα δύο πρώτα Σάββατα ως special guest, μαζί μας θα είναι

η αγαπημένη φίλη και σπουδαία ερμηνεύτρια

Ελένη Τσαλιγοπούλου

 

Πρωταγωνιστούν οι Ηλιάνα Γαϊτάνη, Ανδριάνα Αχιτζάνοβα, Κατερίνα Πλεξίδα, Ορφέας Τσαρέκας

Χορεύουν: Ελένη Δημακουλέα, Ιωάννα Κάγιου, Δανάη Κουτέλα, Έλενα Μαυρομανωλάκη 

Ορχήστρα: Διονύσης Μακρής (μπάσο), Παναγιώτης Γκίνης (κιθάρα), Πασχάλης Καρβουνάρης (τρομπέτα), Νίκος Χρυσούλης (τούμπα), Τάσος Γκέντζης (Κλαρίνο, σαξόφωνο), Νίκος Φουτάκης (ακορντεόν), Θωμάς Κοστούλας (ντράμερ)

 

*Οι καλεσμένοι-guest θα ανακοινώνονται κάθε εβδομάδα

 

Οργάνωση και Διεύθυνση Παραγωγής

Γιώργος Μουστάκας / Γιάννης Μουστάκας

GMI Live

 

Info:

– Οι παραστάσεις  ξεκινούν στις 22:30

– Κρατήσεις στο τηλέφωνο 2310477717
– More.com

DEUS Music Experience – Περιοχή Αεροδρομίου 

 

Βιογραφικό

33 Χρόνια Άγαμοι Θύται

Εκεί όπου το πηγαίο χιούμορ συναντά την υψηλή αισθητική και ποιότητα.  

Οι «Άγαμοι Θύται» εμφανίστηκαν για πρώτη φορά μπροστά στο ελληνικό κοινό τον Οκτώβριο του 1990, ξεκινώντας τις παραστάσεις τους στο «Υψηλόν Βολτάζ» της Θεσσαλονίκης με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Δημήτρη Σταρόβα, Ρούλα Μανισάνου, Χρήστο Μητρέτζη και Στάθη Παχίδη ενώ για πρώτη φορά στην Αθήνα εμφανίστηκαν το 1993 μαζί με το Γιώργο Νταλάρα.

Εμπνευστής, εμψυχωτής και «Νονός» του σχήματος είναι ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα σκηνοθετεί όλες τις παραστάσεις. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί για τη συγγραφή των κειμένων, αρχικά με τον Γιώργο Σκαμπαρδώνη (Κλήμεντος) και αργότερα με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου και τον Χρήστο Τολιάδη.  

Οι Άγαμοι Θύται σε αυτά τα 33 χρόνια, έχουν παρουσιάσει πάνω από 20 διαφορετικές παραστάσεις με πάνω από 1300 εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Έχουν φιλοξενήσει κατά καιρούς κάποιους από τους σημαντικότερους και διασημότερους μουσικούς, τραγουδιστές, χορευτές και ηθοποιούς της χώρας μας, συμπράττοντας όμως ταυτόχρονα και με σημαντικούς ξένους καλλιτέχνες.

Διαχρονικά, αποτελούν μία από τις κορυφαίες καλλιτεχνικές ομάδες στο χώρο της σύγχρονης κωμωδίας και, ταυτόχρονα, ένα σχήμα μοναδικό στο είδος του, αφού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ελληνικό-βαλκανικό «καμπαρέ». Τα ερμηνευτικά και αισθητικά χαρακτηριστικά τους διαπερνούν όλες τις σκηνικές τέχνες, παντρεύοντας βασικά σκηνικά στοιχεία και ερμηνευτικούς κώδικες από το χώρο του θεάτρου, της μουσικής, του χορού και της μιμικής/παντομίμας, προσδίδοντας στους «Άγαμους Θύτες» μία ξεχωριστή φυσιογνωμία και ταυτότητα.