/ΧΑΜΑΜ: Μυσταγωγία και καλό ελληνικό τραγούδι για ακόμα μια χρονιά

ΧΑΜΑΜ: Μυσταγωγία και καλό ελληνικό τραγούδι για ακόμα μια χρονιά

Στην καρδιά των Πετραλώνων, ένας χώρος πολύ ιδιαίτερος-μιας που στ’ αλήθεια λειτουργούσε ως το 1955 ως χαμάμ- φιλοξενεί μουσικές και όχι μόνο παραστάσεις εδώ και πολλά χρόνια. Σχήματα και βραδιές που συζητιούνται, δημιουργούν σημείο αναφοράς στην πόλη και που ενώνουν τις παρέες.

Εκεί όπου κάποτε το Νερό, με τις ευεργετικές του ιδιότητες, ψυχαγωγούσε και απάλυνε τους ανθρώπους, πια τον ρόλο αυτό αναλαμβάνει η Μουσική και ο πήχης κρατιέται ψηλά: προγράμματα που δύσκολα συναντώνται σε άλλες μουσικές σκηνές, επιμονή στο καλό, ελληνικό τραγούδι από το φάσμα της παράδοσης, μέχρι το σήμερα, καθαρά ποτά, φιλόξενη εξυπηρέτηση.

Το φετινό πρόγραμμα του Χαμάμ έχει κιόλας ξεκινήσει και επιφυλάσσει σπουδαίες βραδιές για όλον τον χειμώνα. Τα φώτα της σκηνής έχουν κιόλας ανάψει!

 

Οι Τετάρτες στο Χαμάμ θα στηθούν με άξονα το μπουζούκι. Τέσσερις από τους κορυφαίους Έλληνες δεξιοτέχνες του οργάνου θα μας υποδέχονται στην σκηνή του Χαμάμ, για ένα ταξίδι σε λαϊκούς και ρεμπέτικους δρόμους, σε ένα πρόγραμμα πρωτότυπο και απρόσμενο. Σύντομα, περισσότερες πληροφορίες.

 

Οι Πέμπτες θα έχουν, επίσης, εκπλήξεις. Σύγχρονοι τραγουδοποιοί και μπάντες θα παρουσιάζουν την δουλειά τους, προσκαλώντας τους φίλους τους επί σκηνής σε κλίμα γιορτής και χαράς. Η αρχή έγινε με τον Θωμά Φώτη, που τιμά τις ηπειρώτικες ρίζες του, αλλά και την ροκ ιδιοσυγκρασία του. Μαζί του, εμφανίστηκε και η Αφεντούλα Ραζέλη. Έπεται συνέχεια με τους: Γιώργο Περού, Νίκο Χριστόπουλο, Χαραλαμπία Πνευματικού και άλλους.

 

Οι Παρασκευές έρχονται στο Χαμάμ με λαϊκά γκάζια. Μετά τον Βαγγέλη Τρίγκα και την Μαργαρίτα Καραμολέγκου, στις 2 και 9 Δεκεμβρίου, ανεβαίνουν στο πάλκο η Σοφία Παπάζογλου και ο Χρήστος Τσιαμούλης με μια ορχήστρα έμπειρων μουσικών. Και κάθε Παρασκευή, επίσης, από 16 Δεκεμβρίου, ο Γιώργος Ξηντάρης και η Κατερίνα Τσιρίδου μας προσκαλούν σε ένα αυθεντικό, ελληνικό γλέντι, με δυνατές ερμηνείες και αγαπημένα τραγούδια.

 

Τα Σάββατα, από τις 12 Νοεμβρίου και με προοπτική να συνεχίσουν όλον τον χειμώνα, ο Βασίλης Λέκκας και η Γεωργία Δρακάκη μυούν το κοινό στο «Ντουέντε», όπως οι δυο τους το αντιλαμβάνονται: πάθος, ένταση, αλλά και εσωτερικότητα. Ο Βασίλης Λέκκας διατρέχει την πολυετή δισκογραφία του και την διανθίζει με αγαπημένα του κομμάτια κορυφαίων συνθετών, ενώ η Γεωργία Δρακάκη επιλέγει έντεχνα και λαϊκά τραγούδια που την συγκινούν για να τα ερμηνεύσει με θεατρικότητα και ζωντάνια.

 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΧΑΜΑΜ

 

Διεύθυνση:

Δημοφώντος 97, Άνω Πετράλωνα (100 μ. από τον ηλεκτρικό στάση Πετράλωνα)

Τηλέφωνο Κρατήσεων:  210 34 21 212