/Το νέο album του Christian Ronig: Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Πλέσσας στα αγγλικά αλλά και δικές του συνθέσεις

Το νέο album του Christian Ronig: Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Πλέσσας στα αγγλικά αλλά και δικές του συνθέσεις

Το νέο album του Christian Ronig: Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Πλέσσας στα αγγλικά αλλά και δικές του συνθέσεις.

Τέσσερα χρόνια μετά το εντυπωσιακό άλμπουμ “Greece is mine”, με την απόδοση στα αγγλικά πασίγνωστων λαικών και ρεμπέτικων, ο Christian Ronig, επιστρέφει με το νέο του διπλό άλμπουμ “Heavy seas at the cape of good hope”.

Περιλαμβάνει νέες συνθέσεις του Ronig με rock και blues επιρροές αλλά και μερικές νέες μεταγραφές στα αγγλικά, τραγουδιών του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη, του Πλέσσα κα.

Ο Ronig εντυπωσιάζει με την ικανότητα του να συνδυάζει ετερόκλητες και ποικίλες επιρροές που συνδυασμένες δεξιοτεχνικά αποκτούν ένα εντελώς νέο ήχο, φτιαγμένο από τα παλιά υλικά.

Εκπληκτικές είναι για άλλη μια φορά και οι αποδόσεις στα αγγλικά των ελληνικών τραγουδιών. Με μια πρωτοφανή ικανότητα καταφέρνει να αποδίδει στα αγγλικά τραγούδια όπως τα Θάλασσα πλατιά, Γελαστό παιδί, Θα πιώ απόψε το φεγγάρι, χαρίζοντας τους ένα εντελώς διαφορετικό ηχόχρωμα. Κάτι στο οποίο έχει συμβάλει σημαντικά ο Παρασκευάς Κίτσος στις ενορχηστρώσεις που καταφέρνει να δώσει ενιαίο ήχο τόσο στα νέα τραγούδια όσο και στις διασκευές.

Δύο αντιπροσωπευτικά τραγούδια του άλμπουμ έχουν ήδη ξεχωρίσει: το καινούργιο Feel the heat και το Deep and silent sea, απόδοση στα αγγλικά του Θάλασσα πλατιά, του Χατζιδάκι.

Το διπλό cd Heavy seas at the cape of good hope” κυκλοφορεί από την γερμανική Motor Entertainment

Eνορχήστρωση – Παρασκευάς Κίτσος
Ηχογράφηση – Μιχάλης Καββαδίας στα Electric Zen Studio
Mastering – Γιάννης Χριστοδουλάτος στο Sweetspot Productions
Φωτογραφίες: Kai Kremser

Παραγωγή: Christian Ronig

Ακολουθήστε τον CHRISTIAN RONIG
WEBSITE – FACEBOOK – YOU TUBE

Κριτικές για το album

ECLIPSED MAGAZIN (8 στα 10)
“Τα πάντα βρίσκονται εδώ: ο άγριος και τραχύς Tom Waits, ο μοντέρνος ήχος του Βenjamin Biolay. Υπάρχουν η jazz, ο θόρυβος, η country, η indie , η folk, η blues. Κάθε τραγούδι είναι δυνατό.”

INMUSIC (4 στα 5)
“Ένα θαρραλέο πείραμα που πέτυχε εντελώς στον στόχο του”

MÄRKISCHE ALLGEMEINE
“Κάπου ακούγεται σαν Tom Waits με την κιθάρα του μεγάλου Marc Ribot. Υπάρχει όμως και το ρεμπέτικο, η folk, η western αλλά και jazz επιρροές έρχονται στο αυτί. Πλούσιο και εντυπωσιακό”.

JAZZ FUN
“Ο Christian Ronig έχει καταλύσει τις μουσικά όρια και βρήκε φόρμες επικοινωνίας μεταξύ της δυτικής και της ανατολικής μουσικής. Ετσι από τη μια μεριά έχουμε επικοινωνιακή μουσική γεμάτη μελωδίες που βασίζονται σε τέλειες ερμηνείες από τους μουσικούς. Από την άλλη υπάρχουν πολλά εκπληκτικά τραγούδια που συνορεύουν με την rock και τα blues. To αποτέλεσμα είναι ένα πολύ καλό άλμπουμ που θα αρέσει σε όσους ακούνε jazz αλλά και σε αυτούς που ενδιαφέρονται για νέες μουσικές ανακαλύψεις και την ελευθερία των διασκευών”