/Τηλεοπτικοί… αγρότες!

Τηλεοπτικοί… αγρότες!

Γράφει ο Υποβολέας

Ξαναθυμηθήκαμε τη Φάρμα μετά από πολλά χρόνια. Ξαναθυμηθήκαμε τον Αγρότη που… μόνος ψάχνει (συγκινητικό!), μετά από λιγότερα. Επιστροφή στη φύση, σε έναν άλλο τρόπο ζωής κι ανάδειξη μιας διαφορετικής νοοτροπίας; Ή απλώς μια ακόμη εξευτελιστική εκμετάλλευση ατόμων με πρόφαση τις αξίες και τη δυναμική της ελληνικής υπαίθρου;

Μετά από τόσα reality shows, άλλα με αγωνιστικό αντικείμενο, άλλα με διαπροσωπικό κι ερωτικό υπονοούμενο, κι αφού εξαντλήθηκαν μια σειρά από πλαίσια μέσα στα οποία αναπτύσσονται αυτά τα σενάρια πλοκής, περάσαμε και στην βουκολική εκδοχή τους. Ο έρωτας στα χρόνια του αχυρώνα και ο “επιζήσας” στα αγροτικά αλώνια.

Θα μπορούσε να αποδειχτεί ένα επιτυχημένο concept; Αμφίβολο. Στο αγωνιστικό κομμάτι οι αγώνες υπολείπονται πολύ σε πρωτοτυπία και κυρίως σε διάρκεια έντασης και τελικώς ενδιαφέρον. Θα μπορούσε να έχει ένα άλλο στήσιμο σε εξωτερικό χώρο και μεγαλύτερη εμπλοκή σε αγροτικές εργασίες κι όχι σε μια υποτυπώδη απομίμηση.

Στο ερωτικό κομμάτι, το τραγελαφικό σκηνικό των αποτυχημένων μοντέλων και τραγουδιστριών που δήθεν ψάχνουν τηλεοπτικά… γαμπρό, αναπαράγεται σε ένα πλαίσιο που χρησιμοποιεί την αγροτική ζωή και τις ανάγκες των ανθρώπων της για επαφή και επικοινωνία με τρόπο σχεδόν χυδαίο που τους υποτιμά και τους επαναφέρει δεκαετίες πίσω στις γενιές των συνοικεσίων.

Τηλεοπτικά προγράμματα θα μου πείτε. Όλα επιτρέπονται κι όλα αξιοποιούνται με τον πιο κατάλληλο τρόπο για να επιτευχθεί η τηλεθέαση. Στο βαθμό λοιπόν που εμείς στηρίζουμε τέτοια υποπροϊόντα, δεν μας φταίει κανείς. Να τα χαιρόμαστε!