/Τι θα δούμε την Πέμπτη (16/3) στις κινηματογραφικές αίθουσες

Τι θα δούμε την Πέμπτη (16/3) στις κινηματογραφικές αίθουσες

Γράφει η Ελίνα Ματτίου

Πολλές οι ταινίες στις κινηματογραφικές μαρκίζες γι’ αυτή την Πέμπτη. Εφτά συνολικά ταινίες σε α’ προβολή, αυτή την εβδομάδα  και πάμε να τις δούμε αναλυτικά.

  • Τυχερό Αστέρι

Νοτιοκορεάτικη ταινία όπου μια παράνομη επιχείρηση στήνεται. Κουτιά αφήνονται έξω από μία εκκλησία ώστε οι άνθρωποι να αφήνουν εκεί ανώνυμα τα ανεπιθύμητα μωρά τους.

          Πρωταγωνιστούν: Song Kang-ho, Gang Dong-won, Bae Doona, Ji-eun Lee

         Σκηνοθεσία: Hirokazu Koreeda

  • 65

Ένας αστροναύτης προσγειώνεται σε έναν μυστηριώδη πλανήτη για να ανακαλύψει ότι δεν είναι μόνος.

Πρωταγωνιστούν:  Adam Driver, Ariana Greenblatt, Chloe Coleman, Nika King

Σκηνοθεσία: Scott Beck, Bryan Woods

  • Shazam: Η Οργή των Θεών

Η ταινία συνεχίζει την ιστορία του έφηβου Billy Batson, ο οποίος απήγγειλε τη μαγική λέξη “SHAZAM!”, μεταμορφώνεται στον ενήλικο Super Hero alter ego του, Shazam

       Πρωταγωνιστούν:   Helen Mirren, Zachary Levi, Grace Caroline Currey, Lucy Liu

       Σκηνοθεσία: David F. Sandberg

 

 

  • Ξεριζωμένοι

Ελληνικό ντοκιμαντέρ από τον ελληνικό εμφύλιο μέχρι τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, από τα χρόνια του Φράνκο μέχρι τα χρόνια του Covid 19, από το γαλλικό νησί Ρεϋνιόν στον Ινδικό Ωκεανό μέχρι τη Σιβηρία, πολλά παιδιά ξεριζώθηκαν βίαια από το φυσικό τους περιβάλλον για πολιτικούς λόγους. Μέσα από τις μαρτυρίες τους, αναδύονται τρομερές και συχνά άγνωστες πτυχές της ιστορίας.

          Σκηνοθεσία: Ελένη Αλεξανδράκη

  • Εξορία

Η «Εξορία» είναι το ταξίδι ενός ανθρώπου σε μία ξένη χώρα. Μία σύγχρονη Οδύσσεια που περιγράφει τη ζωή του Άρη, ο οποίος προσπαθεί, λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα να μεταναστεύσει….

Πρωταγωνιστούν: Στέφανος Κακαβούλης, Δημήτρης Σιγανός, Αγγελική Καρυστινού, Κατερίνα Τσάση, Πάνος Μπόρας, Φάνης Μιλλεούνης, Πάνος Ζουρνατζίδης, Αλέξιος Κοτσώρης, Δημήτρης Φουρλής, Χρήστος Ζαχάρωφ, Κωστής Σαββιδάκης, Νίκος Παντελίδης, Αγγελική Μπίνη, Χαρά Κονταξάκη, Αλεξία Μπογδάνου, Νίκος Σεβαστόπουλος, Γεωργία Μαυροϊδοπούλου

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαζωμένος

  • Παρίσι Ξανά

Τρεις μήνες μετά την επιβίωσή της από μια τρομοκρατική επίθεση σε ένα μπιστρό, η Μία είναι ακόμα τραυματισμένη και δεν μπορεί να θυμηθεί τα γεγονότα εκείνης της νύχτας. Σε μια προσπάθειά της να προχωρήσει, ερευνά τις αναμνήσεις της και ξαναβρίσκει τα βήματά της.

Πρωταγωνιστούν: Virginie Efira, Benoît Magimel, Grégoire Colin, Maya Sansa

Σκηνοθεσία:   Alice Winocour

  • Σκάρλετ

Η χειραφέτηση μιας γυναίκας, της Ζουλιέτ, πάνω από είκοσι χρόνια, μεταξύ 1919 και 1939, μια εποχή μεγάλων εφευρέσεων και μεγάλων ονείρων.

Πρωταγωνιστούν: Ραφαέλ Τιερί, Ζιλιέτ Ζουάν, Λουί Γκαρέλ, Νοεμί Λόβσκι

Σκηνοθεσία:   Πιέτρο Μαρτσέλο