/Τα μυστικά που δεν ήξερες για την ελληνική γλώσσα

Τα μυστικά που δεν ήξερες για την ελληνική γλώσσα

Λίγες πληροφορίες που θα κάνουν κάθε σας λέξη να μετρά.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να εκτιμήσεις τόσο καλά κάτι αν δεν το στερηθείς. Και την ελληνική γλώσσα από τη στιγμή που είναι η μητρική μας, δεν μπορούμε με τίποτα να τη στερηθούμε, ακόμα και αν χρειαστεί να μετακομίσουμε σε άλλη χώρα.

Η γλώσσα μας είναι πολύ δύσκολο να τη μιλήσει κάποιος ξένος άπταιστα, ενώ αντίθετα για έναν Έλληνα δεν είναι τόσο δύσκολο να μπορέσει να μιλήσει αγγλικά σε τέλεια απόδοση.

Επίσης η ελληνική γλώσσα έχει μοναδικά στοιχεία τα οποία δεν θα τα συναντήσεις πουθενά και σε καμία γλώσσα. Αλήθεια ξέρεις πόσες αγγλικές λέξεις βασίζονται σε ελληνικές;

Δείτε ενδιαφέροντα στοιχεία που θα σε κάνουν να νιώσεις περήφανος για κάθε λέξη που χρησιμοποιείς

Όπως είπαμε η αγγλική γλώσσα πολλές λέξεις οι οποίες βασίζονται στις ελληνικές. Συγκεκριμένα, έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις. είναι από την Ελληνική γλώσσα

Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και…..στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη.

Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως άμιλλα, θαλπωρή και φιλότιμο.

Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από το βίο, την αγάπη από τον έρωτα, το ατύχημα από το δυστύχημα, το συμφέρον από το ενδιαφέρον.