/Συνέντευξη: 10+1 Ερωτήσεις στη Χριστίνα Δρίτσα

Συνέντευξη: 10+1 Ερωτήσεις στη Χριστίνα Δρίτσα

Η Χριστίνα Δρίτσα μιλά στον Κωνσταντίνο Μανίκα, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της τραγουδιού “Με ένα φιλί”.

1. Nέο τραγούδι με τίτλο “Με ένα φιλί”. Πώς προέκυψε η έμπνευση για αυτό το κομμάτι;

Τις περισσότερες φορές απλώς θέλω να εκφράσω αυτό που μπορεί να νιώθω εκείνη τη στιγμή, να βγει από μέσα μου και να γίνει τραγούδι. Έτσι και το συγκεκριμένο κομμάτι, δημιουργήθηκε από κάποιο ερέθισμα και από μια κατάσταση που βίωνα εκείνη την περίοδο.

2. Ο στίχος προηγείται της μελωδίας ή το αντίστροφο;

Στη δική μου περίπτωση, στίχος και μελωδία συνήθως πάνε μαζί. Ίσως θα έδινα ένα μικρό προβάδισμα στο στίχο καθώς είναι το πρώτο που γεννιέται μέσα στο μυαλό μου όμως με έναν τρόπο που δε γνωρίζω, ακολουθεί παράλληλα και η μελωδία.

3. Τα άμεσα καλλιτεχνικά σας σχέδια, μετά την καραντίνα;

Στα άμεσα σχέδια μου είναι η κυκλοφορία του νέου μου τραγουδιού με τίτλο «Τα λάθη σου». Παράλληλα συνεχίζω τις πρόβες με τους μουσικούς μου, ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν θα ξεκινήσουν οι live εμφανίσεις.

4. Τι είναι αυτό που κάνει μοναδική μια ερμηνεία;

Νομίζω πως δε φτάνει μόνο ένα πράγμα για να κάνει μοναδική μια ερμηνεία, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό. Από τη μουσική που ντύνει ένα τραγούδι συνεπώς και τη φωνή, από το συναίσθημα που κρύβεται πίσω από κάθε λέξη κι από την ενέργεια που εκπέμπει κάθε καλλιτέχνης.

5. Ποιο είναι το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό όνειρο σας;

Ξέροντας από πολύ μικρή ηλικία ότι θέλω να ασχοληθώ με αυτό το χώρο, όνειρο μου ήταν και είναι κάποια στιγμή, να καταφέρω να κάνω μια μεγάλη συναυλία, έχοντας ένα κοινό που θα ξέρει και θα τραγουδά τα τραγούδια μου.

6. Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει πλέον ο φηφιακός κόσμος (πχ YouTube) στην προσέγγιση του κοινού;

Στην εποχή μας πιστεύω πως παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο, από τη στιγμή που το μεγαλύτερο ποσοστό χρησιμοποιεί το ίντερνετ σε καθημερινή βάση. Είναι ένας πιο εύκολος τρόπος να προωθήσεις τη δουλειά σου, σε μεγαλύτερο κοινό.

7. Πώς σχολιάζετε το φαινόμενο των τραγουδιστικών relaity shows;.

Τα reality shows είναι μια καλή ευκαιρία για να δοκιμάσεις τα όρια σου, να δεις έναν κόσμο που πιθανόν να μη γνωρίζεις, να μάθεις πράγματα μέσα από αυτή τη διαδικασία και να προβληθείς όσο σου δίνεται αυτή η δυνατότητα. Από κει και πέρα είναι στο χέρι του καθενός το πως θα «εκμεταλλευτεί» αυτή την ευκαιρία.

8. Ένας μήνας “καραντίνα”. Ποια είναι οι πέντε δίσκοι που θα θέλατε μαζί σας;

Μιλώντας για ένα μήνα «καραντίνα» δε θα διάλεγα μόνο πέντε δίσκους και σίγουρα δε θα επέλεγα μονάχα ένα είδος μουσικής. Στην περίπτωση αυτή όμως, οι πέντε δίσκοι που θα επέλεγα θα ήταν οι εξής:

Αλκίνοος Ιωαννίδης – Εκτός τόπου και χρόνου (ζωντανή ηχογράφηση), Μάνος Χατζιδάκις – Το χαμόγελο της Τζοκόντα , Συνήθεις Ύποπτοι – Μέρες αδέσποτες , Michael Jackson – Thriller, Queen – Queen rock Montreal.

9. Διαλέγετε παρέα για ολιγοήμερη απόδραση. Ποιους καλλιτέχνες, ανεξαρτήτως ιστορικής περιόδου δράσης, θα συμπεριλαμβάνατε;

Σε μια ολιγοήμερη απόδραση συνήθως επιλέγουμε φίλους και ανθρώπους που γνωρίζουμε και ξέρουμε ότι θα περάσουμε όμορφα μαζί τους. Στην προκειμένη περίπτωση όμως κι ας μην τις γνωρίζω προσωπικά, θα διάλεγα για παρέα την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τη Μελίνα Ασλανίδου και τη Νατάσσα Μποφίλιου γιατί βλέποντας και ακούγοντας τις ,θεωρώ πως εκπέμπουν κάτι πολύ θετικό και ότι θα περνούσαμε όμορφα αυτές τις λίγες μέρες.

10. Με ποιο τραγούδι ή και άλμπουμ θα “ντύνατε” μουσικά την πιο σημαντική στιγμή της ζωής σας;

Στη ζωή μας δεν υπάρχει μόνο μια σημαντική στιγμή και σίγουρα δεν υπάρχουν μόνο χαρούμενες στιγμές. Ένα τραγούδι που με στιγμάτισε σε μια δύσκολη και εξίσου σημαντική στιγμή της ζωής μου, όταν έχασα τον παππού μου πριν λίγο καιρό ,είναι το «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς» από τη Μελίνα Μερκούρη.

11. Χρειάζεται περισσότερος ρεαλισμός ή ρομαντισμός, στις ζωές μας;

Αυτό που λείπει περισσότερο στις μέρες μας πιστεύω πως είναι ο ρομαντισμός. Οι καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά μας κάνουν να δούμε με μια πιο σκληρή ματιά την πραγματικότητα. Σε τέτοιες στιγμές ,ο ρομαντισμός ίσως είναι αυτό που χρειάζεται για να κρατήσει σε μια ισορροπία τις ζωές μας.