/Παρουσίαση του ντοκιμαντέρ “Jazzlibrary.gr – From Syros to the web”, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Παρουσίαση του ντοκιμαντέρ “Jazzlibrary.gr – From Syros to the web”, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Υπό την αιγίδα και χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Παρουσίαση του ντοκιμαντέρ “Jazzlibrary.gr – From Syros to the web”
Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 19:30΄, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
(Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης)

Η Ομάδα του Jazz Library, του πρώτου ολοκληρωμένου ιστότοπου για την ελληνική τζαζ, παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ “Jazzlibrary.gr – From Syros to the web”. Άλλωστε, ο βασικός πυρήνας της ομάδας εδρεύει στην Ερμούπολη Σύρου και είναι και ο πυρήνας διοργάνωσης του Syros Jazz Festival από το 2012, μέσα από τη ΑΜΚΕ “ReSolution”.

To Jazz Library είναι μια ψηφιακή “βιβλιοθήκη” που περιέχει τα πάντα για την ελληνική (και την κυπριακή) σκηνή της τζαζ: τη δισκογραφία, τους καλλιτέχνες και τα σχήματα, σε έναν και μόνο ιστότοπο. Στην πορεία του εμπλουτίστηκε με ραδιοφωνικές εκπομπές, ψηφιακά εικαστικά έργα και δημιουργίες από άλλες τέχνες που εμπνέονται από την τζαζ. Σαν ένα δυναμικό έργο που εξελίσσεται και μεγαλώνει, το Jazz Library συνεχίζει με νέες θεματικές που αφορούν την αλληλεπίδραση της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής με τις άλλες τέχνες, ενώ σύντομα θα εμπλουτιστεί και με καταγραφή των φεστιβάλ και των χώρων ζωντανής μουσικής.

Το έργο βγήκε στο διαδίκτυο τον Ιούνιο του 2021 και κατά το χρονικό διάστημα των 10 περίπου μηνών που αφιερώσαμε για το χτίσιμο αυτής της μεγάλης βάσης δεδομένων, καταγράψαμε, ακούσαμε και γνωρίσαμε σε ακόμη μεγαλύτερο βάθος την εγχώρια σκηνή της τζαζ. Τότε γεννήθηκε και μια νέα ιδέα: η δημιουργία ενός φιλμ για το Jazz Library που θα αναδείκνυε την πορεία και το μέλλον της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής στην Ελλάδα, μέσα από συζητήσεις με τους ίδιους τους δημιουργούς.

Στο μέτρο που μας επέτρεψε ο χρόνος που είχαμε στη διάθεσή μας, στο φιλμ συμμετείχαν με συνεντεύξεις και ζωντανές εμφανίσεις, αρκετοί καλλιτέχνες. Οι απόψεις και οι πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους, μας έδωσαν την ευκαιρία να δώσουμε μια όσο το δυνατόν πιο σφαιρική εικόνα για την προσφορά της σκηνής αυτής στην τέχνη και τον πολιτισμό μας.

Το ντοκιμαντέρ ολοκληρώθηκε πρόσφατα σε σκηνοθεσία του Κυριάκου Αγγελάκου και παρουσιάζεται σε πρώτη προβολή την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσική) στις 19:30.

Θα ακολουθήσει συναυλία με τα γκρουπ Brothers From Another Mother και NUKeLEUS (feat. Nassia Gofa).

Είσοδος ελεύθερη.

Συντελεστές ντοκιμαντέρ:

Σκηνοθεσία : Κυριάκος Αγγελάκος

Δημιουργική ιδέα-Σενάριο : Κυριακή Κυρίτση

Διεύθυνση Φωτογραφίας : Ιωάννης Ι. Μανούσος

Ηχοληψία : Γρηγόρης Κόκκινος

Μοντάζ-Μιξάζ-Color Grading : Γιώργος Αλεφάντης

Μουσική τίτλων τέλους : Δημήτρης Κεραμιδάκης

Μουσική Επιμέλεια : Μάνθος Γιουρτζόγλου, Βαγγέλης Αραγιάννης

Τεχνικός εξοπλισμός : LiveCam Productions

Παραγωγή : Re-Solution MAKE

Υπό την αιγίδα και χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Παραγωγή:

ReSolution ΑΜΚΕ

Irida Jazz