/Οι Προτάσεις Αγοράς, της Εβδομάδας (21/11)

Οι Προτάσεις Αγοράς, της Εβδομάδας (21/11)

Μια φορά την εβδομάδα το CulturePoint.gr θα σας δίνει τις προτάσεις του για οτιδήποτε καινούριο κυκλοφορεί και θεωρεί ότι αξίζει να αποκτήσετε και να παρακολουθήσετε.

Μια ταινία, ένα βιβλίο κι ένα μουσικό άλμπουμ, θα αποτελούν το τρίπτυχο των επιλογών μας για να εμπλουτίσετε τη συλλογή σας. Φυσικά, η τελική απόφαση παραμένει δική σας.

Ταινία

Με τις κινηματογραφικές αίθουσες κλειστές έως το τέλος Νοεμβρίου θα προτείνουμε μερικές κλασικές επιλογές για να δείτε στο σπίτι σας:

The way back (2020)

Ο Μπεν Αφλεκ υποδύεται τον Τζακ Κάνιγχαμ, πρώην πολλά υποσχόμενο μπάσκετμπολίστα, που τον έχει πάρει η κάτω βόλτα. Του ζητούν να γίνει προπονητής, του δίνουν μια ευκαιρία και αυτός το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να παλέψει με τους δαίμονές του. Όπως και «Ο λογιστής» στον οποίο ο Αφλεκ δούλεψε με τον ίδιο σκηνοθέτη (τον Γκάβιν Ο’ Κόνορ) η ταινία βλέπεται, χωρίς να είναι τίποτα συγκλονιστικό. Και γίνεται καλύτερη όταν η ομάδα δένει κι αρχίζει να παίζει όπως ο κόουτς θέλει.

Βιβλίο

Θα με αγαπάς όταν δεν θα σε θυμάμαι;: Ρένα Κουβελιώτη, Εκδόσεις IANOS

Στο βιβλίο αυτό, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, η γνωστή δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη, με κοφτερό και αυτοσαρκαστικό λόγο, αποτυπώνει τον καθημερινό αγώνα μιας μητέρας, η οποία αποφασίζει να μεγαλώσει μόνη το παιδί της, παλεύοντας ταυτόχρονα με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας του εγκεφάλου της που δεν της αφήνει πολλά περιθώρια χρόνου. Παιδικές αναμνήσεις, αλήθειες, συναισθήματα ξεπηδούν μέσα από την πληγωμένη ψυχή της και αποτυπώνονται σε έναν «αλφαβητικό κατάλογο αξιών» γεμάτο προτροπές και διδάγματα προς τον μονάκριβο γιο της, καθώς την κατατρύχει η αγωνία για το μέλλον του, όταν η μνήμη της θα έχει «ρίξει αυλαία». Ένα βιβλίο ύμνος στην Αγάπη.

Μουσική

Βρες έναν τρόπο: Αγγέλω Σφέτσου

Η Αγγέλω Σφέτσου μία ξεχωριστή ερμηνεύτρια της νέας γενιάς κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Groupτο νέο της τραγούδι με τίτλο: «Βρες έναν τρόπο» σε μουσική του Σταύρου Σιόλα και στίχους του Πόλυ Κυριάκου

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί οι δύο σημαντικοί δημιουργοί μεγάλων καλλιτεχνικών και εμπορικών επιτυχιών εμπιστεύτηκαν την Αγγέλω Σφέτσου για να ερμηνεύσει το νέο τους τραγούδι.

Με ερμηνεία που παραπέμπει στις καλύτερες στιγμές της ελληνικής δισκογραφίας και ξεχωρίζει για το διάχυτο λυρισμό της, η Αγγέλω Σφέτσου αποδίδει με ευαισθησία και εκφραστικότητα το «Βρες έναν τρόπο», ένα εξαιρετικό τραγούδι υψηλών απαιτήσεων.

Το τραγούδι «Βρες έναν τρόπο» είναι μία ατμοσφαιρική μπαλάντα που πραγματεύεται με μοναδικό τρόπο τη δύσκολη διαφυγή από έρωτες μεγάλους μα αδιέξοδους.