/IANOS: Δύο νέες εκδηλώσεις βιβλίων

IANOS: Δύο νέες εκδηλώσεις βιβλίων

Δύο (2) προτεινόμενες εκδηλώσεις βιβλίου στον ΙΑΝΟ, που θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 27/6 έως την Πέμπτη 30/6.

Πρόκειται για:

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 19:00 οι Εκδόσεις IANOS διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της Ρένας Κουβελιώτη με τίτλο «Θα μ’ αγαπάς όταν δε θα σε θυμάμαι;».

Στο βιβλίο αυτό, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, η γνωστή δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη, με κοφτερό και αυτοσαρκαστικό λόγο, αποτυπώνει τον καθημερινό αγώνα μιας μητέρας, η οποία αποφασίζει να μεγαλώσει μόνη το παιδί της, παλεύοντας ταυτόχρονα με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας του εγκεφάλου της που δεν της αφήνει πολλά περιθώρια χρόνου. Παιδικές αναμνήσεις, αλήθειες, συναισθήματα ξεπηδούν μέσα από την πληγωμένη ψυχή της και αποτυπώνονται σε έναν «αλφαβητικό κατάλογο αξιών» γεμάτο προτροπές και διδάγματα προς τον μονάκριβο γιο της, καθώς την κατατρύχει η αγωνία για το μέλλον του, όταν η μνήμη της θα έχει «ρίξει αυλαία». Ένα βιβλίο ύμνος στην Αγάπη.

 

Θα μιλήσουν οι:

Στρατής Λημνιός, δημοσιογράφος

Σούζη Καζαντζίδου, δημοσιογράφος

Χρήστος Νικολαίδης, δημοσιογράφος

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 7.

 

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/39G5z4z

Link βιβλίου: https://bit.ly/3N2yDRn

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η ζωή της, για όλα τα χρόνια που ακολούθησαν, ήταν μόνο μια λέξη με πέντε γράμματα: «Αγάπη». Μιλούσε στο σπλάχνο της πριν ακούσει καν για πρώτη φορά την καρδιά του να χτυπά σταθερά και επίμονα μέσα της… Κάθε φράση της έκλεινε μ’ ένα «Σ’ αγαπώ»…

Και όχι, δεν αγαπούσε μόνο το πλασματάκι της… αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, γιατί σ’ εκείνον δημιουργήθηκε και εκεί θα ζούσε το δικό της ανθρωπάκι…

[…] «Η θεραπεία, παιδί μου, για όλες τις συμφορές και τα δεινά, τους πολέμους, τον ρατσισμό, τις λύπες, τα βάσανα και τα αμαρτήματα της ανθρωπότητας κρύβεται μέσα σε μία λέξη: «Αγάπη». Αυτή είναι η θεϊκή ορμή, που όχι μόνο δημιουργεί αλλά και ανανεώνει τη ζωή· που δίνει στον καθένα μας τη δύναμη να κάνει θαύματα αν και όταν, όμως, το θελήσει».

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ρένα Κουβελιώτη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου πέρασε και τα παιδικά της χρόνια μαζί με τους Μικρασιάτες γονείς της μητέρας της. Σπούδασε Ψυχολογία και Δημοσιογραφία, ενώ πρόσφατα έκανε το μεταπτυχιακό της στην Εγκληματολογική Ψυχολογία. Δημοσιογραφεί ενεργά από το 1993 ενώ τα τελευταία είκοσι τρία χρόνια εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. Έρευνές της έχουν προκαλέσει δεκάδες εισαγγελικές παρεμβάσεις, ενώ κάποιες από αυτές έχουν προβληθεί και στο εξωτερικό. Το 2013 έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 1ο βραβείο δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Μπότση για την έρευνά της σχετικά με τη Χρυσή Αυγή. Είναι μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α., διετέλεσε καθηγήτρια Ερευνητικής Δημοσιογραφίας σε Ι.Ε.Κ., ενώ έχει διακριθεί και για ντοκιμαντέρ της. Είναι μονογονέας δύο παιδιών και εξακολουθεί να πιστεύει πως «για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή»˙ γι’ αυτό πρέπει να ξεκινήσουμε…


Την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 20:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Γκοβόστη παρουσιάζουν το βιβλίο, του συγγραφέα Παναγιώτη Κακαλέτρη με τίτλο «Μαθήματα Διοίκησης και Ηγεσίας από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/39BJlRj

Link Βιβλίου: https://bit.ly/3N7IyVI

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία γεγονότα της ένδοξης Ελληνικής ιστορίας. Ανάμεσα στους χιλιάδες Έλληνες αγωνιστές, επώνυμους ή ανώνυμους, που αφιέρωσαν τη ζωή τους στον Αγώνα, ξεχωρίζει αδιαμφισβήτητα ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο «Γέρος του Μοριά». Ο Αρχιστράτηγος της Επανάστασης έβαλε πολλάκις τη σφραγίδα του στην επιτυχία της Εθνεγερσίας με τις σπουδαίες στρατηγικές και τις κομβικές αποφάσεις του υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες και απέναντι σε πολύ ισχυρότερους αντιπάλους. Η Άλωση της Τριπολιτσάς, το Έπος στα στενά των Δερβενακίων και ο πόλεμος φθοράς εναντίον του Ιμπραήμ αποτελούν ορισμένα από τα κορυφαία επιτεύγματά του. Μάλιστα τα κατορθώματά του αυτά είναι ακόμη σπουδαιότερα, αν αναλογιστούμε πως δεν ηγείτο τακτικού στρατού, αλλά άτακτων στρατιωτικών σωμάτων, αποτελούμενων από πρώην κλέφτες και αρματωλούς.

 

Στο επιστημονικό πεδίο της διοίκησης επιχειρήσεων είναι σύνηθες το φαινόμενο να χρησιμοποιείται το παράδειγμα επιτυχημένων διοικητικών στελεχών ως μελέτη περίπτωσης για την εξαγωγή χρήσιμων θεωριών ή βέλτιστων πρακτικών που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν από όλους τους επιχειρηματίες και μάνατζερ. Πιστεύω ακράδαντα πως ακολουθώντας αυτή τη φιλοσοφία μπορούμε να λάβουμε σπουδαία μαθήματα από τον αυθεντικό αρχιστράτηγο της Επανάστασης, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Το παρόν βιβλίο, επιχειρεί να εξετάσει συνολικά τη σταδιοδρομία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα. Ειδικότερα, παρουσιάζει τις αποφάσεις, τις στρατηγικές, τις τακτικές και τις ενέργειες του σπουδαίου στρατηγού, επιχειρώντας να τις συσχετίσει με τις σύγχρονες θεωρίες της διοίκησης επιχειρήσεων, της ηγεσίας, της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, της διαχείρισης κρίσεων κα. με απώτερο σκοπό τη διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη επιτυχίας για τον μάνατζερ, το στέλεχος και τον επιχειρηματία του σήμερα.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Δρ. Παναγιώτης Κακαλέτρης είναι Διδάκτωρ Επιχειρησιακής Στρατηγικής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτει πτυχίο στο Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο ΜΒΑ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων επίσης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται ως Καθηγητής στην ιδιωτική ανώτατη εκπαίδευση, σε ιδιωτικά Κολλέγια και ΙΕΚ. Παράλληλα, εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων και εκπαιδευτής στελεχών. Στα ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα επιστημονικά πεδία της στρατηγικής διοίκησης (strategic management), του μάρκετινγκ, της ηγεσίας, της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και της χρηματοοικονομικής διοίκησης. Αρθρογραφεί στο περιοδικό «Στρατιωτική Ιστορία» και έχει εργαστεί και ως μεταφραστής επιστημονικών συγγραμμάτων. Κατάγεται από την Καλαμάτα, Μεσσηνίας.